Най-добрият начин да кажем на децата истината за Дядо Коледа

Преди 12 години в майчински форум една учителка от Тексас на име Лесли Ръш разказа как в нейното семейство представят истината за Дядо Коледа на децата си. 

„Когато ти беше малък, той съществуваше. Дали ще съществува и занапред, зависи само от теб… “

„Когато детето стане на 6 или 7 години и забележите първите съмнения в съществуването на Дядо Коледа, значи е готово да чуе истината. Обикновено аз водя децата си в сладкарница, сядаме, поръчваме си и казвам следното: „Тази година ти много порасна. Не само стана по-висок, виждам, че и сърцето ти е по-голямо. Вече си готов да станеш Дядо Коледа. Сигурно си забелязал, че повечето Дядо Коледа са преоблечени хора. Някои твои приятели може да ти кажат, че той изобщо не съществува. Така мислят много деца, защото още не са готови да станат Дядо Коледа. Но ти си готов.“

С най-тайнствения си глас предложете на детето да избере един човек, който не е от семейството, например някой съсед. Мисията му е тайно да разбере от какво има нужда той. После да намери тази вещ, да я опакова като подарък и да я достави. И никога да не разкрива, че го е направило. Да бъдеш Дядо Коледа не означава да получаваш одобрението на останалите, а да имаш безкористното желание да даваш.

Да, Вирджиния, има Дядо Коледа!

a0c2a640e1085a57e07c368bfe5151f0 XL

Големият ни син Адам си избра „Вещицата“, която живее на ъгъла. Жената наистина внушава страх: дворът й е заобиколен с ограда и никога не разрешава на децата да играят на топка или фрисби. Често крещи по тях да не вдигат шум… На път за училище синът ми забеляза, че всяка сутрин тази жена излиза боса на верандата, за да си вземе пощата, и реши, че тя има нужда от домашни пантофи. Наложи се да я шпионира, да се крие в храстите, за да разбере приблизително кой номер носи.

Когато й купихме топли пантофи, той ги опакова и залепи отгоре картичка с надпис: „Честита Коледа! От Дядо Коледа!“ На Бъдни вечер, след като се навечеря, отиде до дома й и остави подаръка пред  вратата. На другата сутрин наблюдавахме как жената излиза на верандата, взема подаръка и се прибира. Синът ми нямаше търпение да разбере какво ще се случи по-нататък. На следващия ден я видяхме как взема пощата си обута в топлите пантофи. Синът ми изпадна в еуфория. Наложи се да му напомня, че никой не трябва да знае какво е направил, иначе няма да бъде Дядо Коледа.

rushfam

 

Пред следващите години той си избираше все нови и нови хора и винаги им подготвяше оригинален подарък. Една година почисти идеално велосипеда си, смени му седалката и го подари на дъщерята на наши приятели. Хората бяха много бедни. Попитахме предварително бащата дали ще е уместно. Изражението на момиченцето, когато видя колелото пред дома си, можеше да се сравни само със светещото от радост лице на сина ми.“

Тази история 57-годишната учителка разказва преди 12 години в майчински форум, където се обсъжда как е най-добре да кажем на порасналите деца, че Дядо Коледа е измислица. Десет години по-късно на нея попадна жена, която търси идеи по темата. Тя толкова много я харесва, че веднага я споделя в социалните мрежи. Разбира се, хиляди хора я харесват и споделят, после няколко медии я публикуват и историята става все по-известна. А самата Лесли разбира за това, чак когато семейна приятелка я разпознава като автор. Тогава Лесли осъзнава, че е достигнала до милиони хора по целия свят.

Вероятно в това е магията на Коледа – да дадеш на хората това, от което най-много имат нужда.


Препоръчваме ви още: 

25 добрини, които можете да сторите не само по Коледа

"Скъпи Дядо Коледа, донеси ми един нормален батко!"

Ало? Обажда се Дядо Коледа!

Коледно джудже

Последно променена в Четвъртък, 20 Декември 2018 23:04
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

8 часа насаме със себе си

8 часа насаме със себе си

28 Дек, 2018 Възпитание

Пожелайте им лош късмет

Пожелайте им лош късмет

04 Ян, 2019 Образование

Обещайте си

Обещайте си

31 Дек, 2018 Истории

Зодиак 2019

Зодиак 2019

03 Ян, 2019 Забавно

Как свалих 15 килограма

Как свалих 15 килограма

11 Ян, 2019 Добра форма

"Не искам да съм мъжка майка"

"Не искам да съм мъжка майка"

24 Ян, 2019 Отношения

Параноята от сопола

Параноята от сопола

23 Ян, 2019 Здраве

На лов за Пловдив

На лов за Пловдив

23 Ян, 2019 Нашите деца

Двайсет въпроса

Двайсет въпроса

21 Ян, 2019 Забавно

Кажи ми каква е майка ти…

Кажи ми каква е майка ти…

21 Ян, 2019 Възпитание

Винаги казвай „да“

Винаги казвай „да“

20 Ян, 2019 Отношения

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам