logomamaninjashop

Доброто съществува – и то е във всички доброволци

Понякога най-истинските, най-вдъхновяващите действия, онези със силата да сътворяват чудеса, остават неизговорени.

Затова в Международния ден на доброволеца, фондация „За Нашите Деца“ с благодарност говори за онези хора, които даряват труда, времето, знанията си за това повече деца да усещат любовта и да имат истинско детство. Запознайте се с един от тях...

Тя е доброволец. С голямо сърце. Тя е пример за всеотдаен, мотивиран и вдъхновяващ човек. Отдадена е със сърцето си на децата и правото им да растат щастливи и обичани в сигурна семейна среда. Тя е Румяна Златкова и е част от екипа доброволци, които подкрепят екипа на Центъра за настаняване от семеен тип „Детска къща“ на фондация „За Нашите Деца“ в грижата за бебетата и създаването на усещане за истинско семейство.

Вече трета година Румяна посвещава 3 пъти седмично поне по 2 часа на бебоците. Изключително позитивна, винаги усмихната, готова да гушне и да се погрижи за всяко от децата, за да се чувстват те обичани, спокойни и щастливи. Децата я очакват с нетърпение, посрещат я възторжено и протягат ръчички за прегръдка, търсят топлината и сигурността, която тя носи и им дарява.

Освен че с удоволствие и артистичност чете приказки и приковава вниманието им, Румяна подкрепя колегите от екипа, като ги придружава, когато извеждат децата – на разходка в парка, на пикник, на куклен театър или цирк, или когато се налага, до болница.

165 деца останаха със своите семейства

rumyana

Екипът на фондацията е благодарен, че Румяна е избрала да го подкрепи в мисията му да направи така, че всяко дете да расте в семейство. Тя е пример за това как добротата, съпричастността и обичта към децата се превъплъщават в грижа за най-нуждаещите се от тях, за да имат шанс да живеят щастливи и обичани. Затова и в началото на месеца бе номинирана от фондацията в категория „Доброволческа кауза на годината“ в първите по рода си „Годишни награди за добри практики в сферата на социалните услуги“ на Столична община.

Румяна е пример за истински герой, символ на доброто, а нейната смелост и отдаденост трябва да бъдат възнаградени!

Центърът за настаняване от семеен тип “Детство“ (Детска къща) стартира през 2012 г. с капацитет на услугата - 6 деца от 0 до 7-годишна възраст. Услугата е предоставила до момента възможност за временно настаняване в сигурна семейна среда на общо 41 деца, разделени от семействата си, докато за тях бъде осигурено постоянно и сигурно семейство – биологично, на близки и роднини, осиновително или приемно.

 

Прочетохте ли:

Проект на фондация "За Нашите Деца"
в кампанията "Избери, за да помогнеш"

 

Последно променена в Сряда, 05 Декември 2018 19:45

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам