logomamaninjashop

Имате право да изкукуригате!

Александрина Делевска ни прати този текст, който много ни хареса и с радост го публикуваме и й пожелаваме скоро да "изкукурига" и тя :) 

Винаги съм се чудила на жените, които след като забременеят, просто откачат. Започват се едни споделяния на бебешки картинки, крачета, истории, сърчица и песнички. Започват да говорят за децата си така, сякаш са едно цяло. Днес имахме колики, днес се оригнахме, спахме 2 часа и т.н. Истории с деца, хиляди снимки на деца, първото зъбче, първата крачка, кръщене, рожден ден, стига! Сякаш не са били жени преди децата, а просто са съществували.

За мамнезията и други отклонения

8ea39100d6fa68688cb8ca7e36ea950a XL

Всичко това ме е изнервяло до n-та степен. Кой иска да знае, че днес детето ти казало "мама"? Или че е спало непробудно цяла нощ? Ей такива истории. От известно време обаче се улавям, че гледам бебешки картинки, крачета, че чета бебешки истории и да си казвам:

"Ей, толкова е хубаво, и аз искам!".

Усещам как тялото ми ми подсказва, че е готово за едно малко бебче. Че искам да имам дете. Всичко се промени. Аз изкукуригах, още преди да съм забременяла! Тия майки са имало право, за Бога! 9 месеца ти носиш в утробата си плода на любовта, пазиш се, притесняваш се, трепериш, преминаваш през напълно непознати чувства, емоции и физически промени и си в правото си да изкукуригаш, да! Имаш право да споделяш бебешки неща. Това е най-висшата благословия и ти си благословена с титлата „майка“.

30 признака, че имате "мамешки" мозък

f7644b56cd0ae537784e23b64857cf80 XLИмаш право да бъдеш каквато си пожелаеш.

Да, днес имахте колики, ще мине. Да, днес бебчето ти се научи да се обръща от гръбче на корем, поздравления! Първите емоции, свързани с малкото ти съкровище ще те променят и може да се държиш малко странно, но това е нормално. Имаш право. В очите на детето си ти си най-красивата и добра майка, ти си всичко за него. И то за теб. Вие сте едно цяло. Имаш право да полудееш от щастие и ако решиш да споделиш със света, давай, ти си! Сега вече всичко разбирам. Дай Боже, всяка жена да "полудее" така. Имате право да изкукуригате.

И без това този свят е пълна лудница!


Препоръчваме ви още:

Някога си бях съвсем наред

Мразя разходките

Преди и ние бяхме като вас

Последно променена в Вторник, 06 Ноември 2018 18:52

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам