logomamaninjashop

Майчината любов е по-силна от всичко

В една топла лятна нощ, непълнолетната Цветелина и нейните приятелки решават да посетят квартално нощно заведение. Вечерта минава прекрасно за Цветелина и това се дължи най-вече на факта, че среща стройния и привлекателен Иван. Между младежите бързо припламва искра и два месеца след първата им среща заживяват заедно в дома на Иван, заедно с неговите родители. Това продължава само месец и половина, тъй като момичето разбира, че приятелят й изневерява. Прибира се при родителите си и скоро след това установява, че е бременна. Tърси помощ и подкрепа от Иван, но той й казва, че няма нито желание, нито възможност, да бъде баща.

В момент на слабост, Цветелина започва да се колебае дали да задържи детето. Винаги силно е искала да има поне три деца, които да израснат щастливи и обичани. Споделя своята несигурност с родителите си, които я подкрепят напълно. Скоро след като разбира за бременността, майката на Цветелина – Катя, се свързва с Центъра за обществена подкрепа „Св. София“ на фондация „За Нашите Деца““ и търси съдействие и надежда. Подкрепата не закъснява – социалният работник Фикрие Байдакова веднага започва работа с несигурната млада майка и заедно преодоляват страховете й.

И така, през декември 2017 г., Цветелина ражда здраво момиченце, което кръщава Милена. Нейна опора в този емоционален момент са всичките й роднини и приятели, но и Фикрие, която полага много усилия да научи Цветелина как да гледа дъщеря си по възможно най-добър начин. Тъй като майката няма навършени 18 години и не получава никакви доходи, от фондация „За Нашите Деца“ й осигуряват всичко необходимо за посрещането на новороденото – памперси и шишета, корито, дрешки и козметика.

Цветелина споделя, че е благодарна на екипа за подкрепата. Тя е щастлива да се грижи за малката Милена и е убедена, че дъщеря й ще израсне обичана безкрайно както от мама, така и от баба и дядо. Специалистите на ЦОП „Св. София“ продължават да следят развитието на малката Милена, както и грижите полагани от вече пълнолетната й майка.

Екипът на фондация „За Нашите Деца“ и Центърът за обществена подкрепа „Св. София“ работи активно за предотвратяване на изоставянето на деца, защото вярва, че най-добрата среда едно дете да расте и да се развива е семейната. Навременните инвестиции и интензивната подкрепа на родителите намаляват опасността от трайна раздяла на детето със семейството му.

Още за дейността на фондацията и подкрепата, която осигурява можете да прочетет в Една година история на фондация "За Нашите Деца" вече и на хартия.

 

Последно променена в Събота, 14 Юли 2018 01:50

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам