Децата ни пречат!

Автор: Севдалина Георгиева

И така, майка съм и имам цели две деца. Все още са цели.... Живеем в София, България.

Честичко чувам, че майките са виновни, семейството е виновно при някакъв инцидент. По медиите все някой пита къде е била майката на това или онова дете, пострадало, защото майката еди-какво си. Нахапано от кучета дете: Къде е била майката? Защо е тичало? Кой му е позволил да тича? Защо не е било научено, че като тича или рита топка, дразни кучето? Защо е викало, крещяло, смеело се е? Защо? Защо майка му не го е научила, че така пречи на хората или на кучетата? И да не продължавам още за катастрофите на пешеходни пътеки и т.н., и т.н. И все си трая, защото си казвам, че не съм наясно с конкретната ситуация, че може пък майката да е виновна, че може пък наистина да е проявила немарливост, невнимание и даже вътрешно започвам да се чудя каква майка съм аз и дали правя всичко възможно да предпазя децата си от опасностите навън...

 Е, може ли такива работи, как си гледате децата?

velo dete

Източник: offnews

Вчера обаче прочетох случайно излиянията на една Майка, чийто син блъснал с колелото си дете и избягал. Добре, това е инцидент. Никой зад волана на колело, кола, мотор или трактор не е застрахован от такъв инцидент. Ясно е, че всеки ползва тези средства, за да се придвижва, а не с нагласата да мачка хора. Случило се е. Разбирам. Но не схващам защо Майката на мъжа (при това с криминални прояви), блъснал детето, обвинява майката на блъснатото дете?!? Трябвало като разхожда в парка детето, да го държи за ръка! Вместо да се извини за инцидента и да предложи някак да помогне, и да се моли това дете да оздравее без сериозни последствия (все пак кракът му е счупен на няколко места), Майката тръгнала да напада майка му и да я вини, че не го държала за ръка?!?

Е, СТИГА ВЕЧЕ!!!!!! ПИСНА МИ!!! ТИЯ ДЕЦА ПРЕЧАТ! ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ МЕРКИ, КАЗВАМ ВИ!

ПРЕДЛАГАМ:

Не да ги държим за ръка. Не! Да ги връзваме в парка! Най-добре на къс повод, за да не тичат, и да са със залепени усти, за да не вдигат шум! Ако въобще се налага да ги извеждаме. Хубаво си помислете, преди да излезете на разходка в парк с детето. Има ли неотложна нужда? Ако не – по-добре вкъщи пред телевизор, таблет, телефон, компютър... Няма какво да се пречкаме на велосипедисти, мотористи и свободно тичащи питбули. В крайна сметка в България децата ни са на последно място в приоритетите на управляващи, медии и общество, освен ако не е някаква сензация, от която някой ще натрупа дивидент... с децата не се занимаваме. Пречат ни! Кучетата са по-важни от тях.

Предлагам тези, които поради някаква сериозна глупост сме създали деца в България, да направим всичко възможно още тия дни да им купим еднопосочни самолетни билети за далечна дестинация, за да не пречат тук!

 

Препоръчваме ви още:

Я го дайте на мен, щом не слуша!

Аз, майката

Не слушайте чужди съвети

Последно променена в Събота, 19 Май 2018 21:44
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

8 часа насаме със себе си

8 часа насаме със себе си

28 Дек, 2018 Възпитание

Пожелайте им лош късмет

Пожелайте им лош късмет

04 Ян, 2019 Образование

Обещайте си

Обещайте си

31 Дек, 2018 Истории

Зодиак 2019

Зодиак 2019

03 Ян, 2019 Забавно

Даровете на родителството

Даровете на родителството

30 Дек, 2018 Отношения

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам