Любовната история на едно дърво

Автор: Зенон Саркисян

Яворолистният чинар (London plane tree) e хибрид между американския сикарум (западния чинар) и величествения ориенталски (източен) чинар. Отнело много време тези "любовници" да се срещнат. Двете дървета се слели в едно, като тръгнали от противоположни страни на земното кълбо. Дърветата се срещнали, залюбили и дали плод в Лондон. Срещнали се по времето на индустриалната революция. Когато въздухът започнал да става все по-мръсен. Това дърво цъфти през пролетта. Женските цветя са червени, а мъжките кавалери - жълти.

30118350 10214319572436930 100599861 n

 

То е много устойчиво на замърсяванията, отстранява ги от въздуха. В природата му е. Затова няма нищо против да расте около пътища, но в парковете се чувства най-добре. Не е претенциозно за почвата. Нагажда се. Вятърът му е приятел и сватовник. Тази рожба на любовта, която виждате на снимките, тази година посрещна Воскресението за 195-и път. Разказа ми любовната си история. Срещата на Запада и Изтока. Този лондонски чинар е красив, устойчив и мъдър. След Лондон е тръгнал и пътува из столиците на Европа и Света. Има го в САЩ и в Япония. Важното е, ми каза, да си роден - усмихнат. Да не те е страх от промяната. От движението. Няма лошо време за любовта. Важното е да искаш и търсиш половинката си. Без значение къде си, колко си различен и как се движиш. Да не се страхуваш от мръсния въздух, ако те срещне. Да не бягаш от него. А така да го преработиш, че да го изчистиш. Влез в проблема, само така ще го разрешиш. А не да го заобикаляш. Когато ти е трудно - сплиташ клоните си като плет и жива преграда пред препятствията и лошото. Винаги с търпение и малки стъпки ще порастеш над другите.

30185064 10214319572476931 1260211584 n

 

Чудото е факт - дърветата се движат, срещат, обичат, размножават, говорят и оцеляват. Вярата е в силата на живота. Вяра, любов, надежда, усилие и попътен вятър. Дори да си тръгнал от най-противоположните места. Дори никой да не е вярвал, че можете да се срещнете. Страданието и Вярата са ги направили да оцеляват и дълголетници. Каза да ви предам това: "Хора, не оставайте сами. Щом ние дърветата можем да се срещнем и залюбим, значи можете и вие. Обичайте се." И, о, да, каза ми с любов: "Воистина Воскресе!"


Препоръчваме ви още:

Къщичка за гълъби

Облачно с думички

Пролет на улица "Гогол"

 

Последно променена в Сряда, 11 Април 2018 17:33
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Да ги научим да учат

Да ги научим да учат

18 Сеп, 2018 Възпитание

Възпитание според зодията

Възпитание според зодията

17 Сеп, 2018 Възпитание

Пред прага на училището

Пред прага на училището

17 Сеп, 2018 Образование

Расте, но не старее

Расте, но не старее

17 Сеп, 2018 Истории

Не искам да съм мечка

Не искам да съм мечка

16 Сеп, 2018 Възпитание

Чао, чао, какиии!

Чао, чао, какиии!

16 Сеп, 2018 Образование

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам