logomamaninjashop

Любовната история на едно дърво

Автор: Зенон Саркисян

Яворолистният чинар (London plane tree) e хибрид между американския сикарум (западния чинар) и величествения ориенталски (източен) чинар. Отнело много време тези "любовници" да се срещнат. Двете дървета се слели в едно, като тръгнали от противоположни страни на земното кълбо. Дърветата се срещнали, залюбили и дали плод в Лондон. Срещнали се по времето на индустриалната революция. Когато въздухът започнал да става все по-мръсен. Това дърво цъфти през пролетта. Женските цветя са червени, а мъжките кавалери - жълти.

30118350 10214319572436930 100599861 n

 

То е много устойчиво на замърсяванията, отстранява ги от въздуха. В природата му е. Затова няма нищо против да расте около пътища, но в парковете се чувства най-добре. Не е претенциозно за почвата. Нагажда се. Вятърът му е приятел и сватовник. Тази рожба на любовта, която виждате на снимките, тази година посрещна Воскресението за 195-и път. Разказа ми любовната си история. Срещата на Запада и Изтока. Този лондонски чинар е красив, устойчив и мъдър. След Лондон е тръгнал и пътува из столиците на Европа и Света. Има го в САЩ и в Япония. Важното е, ми каза, да си роден - усмихнат. Да не те е страх от промяната. От движението. Няма лошо време за любовта. Важното е да искаш и търсиш половинката си. Без значение къде си, колко си различен и как се движиш. Да не се страхуваш от мръсния въздух, ако те срещне. Да не бягаш от него. А така да го преработиш, че да го изчистиш. Влез в проблема, само така ще го разрешиш. А не да го заобикаляш. Когато ти е трудно - сплиташ клоните си като плет и жива преграда пред препятствията и лошото. Винаги с търпение и малки стъпки ще порастеш над другите.

30185064 10214319572476931 1260211584 n

 

Чудото е факт - дърветата се движат, срещат, обичат, размножават, говорят и оцеляват. Вярата е в силата на живота. Вяра, любов, надежда, усилие и попътен вятър. Дори да си тръгнал от най-противоположните места. Дори никой да не е вярвал, че можете да се срещнете. Страданието и Вярата са ги направили да оцеляват и дълголетници. Каза да ви предам това: "Хора, не оставайте сами. Щом ние дърветата можем да се срещнем и залюбим, значи можете и вие. Обичайте се." И, о, да, каза ми с любов: "Воистина Воскресе!"


Препоръчваме ви още:

Къщичка за гълъби

Облачно с думички

Пролет на улица "Гогол"

 

Последно променена в Сряда, 11 Април 2018 17:33

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам