logomamaninjashop

Честит 8-и март, жени!

Автор: Яна Пеева

Днес празнуваме женската сила и постоянство и факта, че преди около 100 години едни феноменални жени (и мъже) са седнали и са си казали “стига толкова”. И са се събрали, и с много усилия са сложили началото на живота ни такъв, какъвто е сега. Живот с право на избор, с право на глас, с право да бъдеш такава, каквато пожелаеш. Отбелязваме и това, че все още има страни, в които момичета и жени нямат това право.

Преди няколко дни някой (не помня кой наистина) ми каза, че тази година най-накрая ще мога да празнувам 8-и март, все пак съм майка. Но аз и преди това си бях жена. И преди това бях заобиколена от силни, страхотни жени, които ми дават пример, и ме учат как да се справям с живота.

Нека бъдем вдъхновяващи и силни, и добри. Нека се подкрепяме, а не да се критикуваме напразно. Да подаваме ръка, когато някой има нужда, когато няма кой да му помогне, когато е сам. Да се вглеждаме в страданието на другите, да не го причиняваме, да го лекуваме. Да се борим - за щастието си, за щастието на хората, които обичаме, за правата си и за правата на тези, които не могат да се борят сами. Да не затваряме очи, защото ни боли да гледаме грозното, а да го направим красиво.

И ако някой ви каже, че не сте майка и затова не празнувате днес, най-любезно можете да му кажете да си гледа работата. А пък ако ви попита кога е Денят на мъжа след като ние, жените, си имаме специален, можете да му кажете - 19-и ноември.

kartinka

Всяка година Ричард Херинг прекарва целия 8-и март, правейки точно това в Twitter - отговаря на всички кисели хора, които недоволстват, и им казва точната дата, която да си отбележат в календара, за да празнуват мъжете, и междувременно събира пари за благотворителни каузи в полза на жените!

Ето и някои организации, които са се посветили на жените не само днес, а и през всеки друг ден от годината:

Български фонд за жените

Фондация “Асоциация Анимус”

Алианс за защита от насилие, основано на пола


Препоръчваме ви още:

На мама, която винаги мисли за другите преди себе си

Най-умната от красивите майки

Корона от любов

 

Последно променена в Четвъртък, 08 Март 2018 11:48

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам