Когато любовта наистина не вижда

Любовта наистина може да е сляпа. Съвсем в буквалния смисъл. Но това не я прави по-малко истинска.

Помните историята за незрящото семейство, което има детенце с нормално зрение. Репортажът за тях на bTV можете да видите в края на статията.

Малкият Денис се ражда на Света Богородица и е най-голямата радост на Феим и Нурел. Феим е студент по право и отличник, а Нурел е завършила приложна лингвистика и е магистър по журналистика. Те не се чувстват ощетени и не се оплакват, а се борят, защото вярват, че ще се справят заради сина си. И са най-щастливите родители, защото Денис ще види света.

Вече имат общинско жилище и спестяват, за да го обзаведат. Много хора им помогнаха, след като разбраха историята им от медиите. Ася Демирева, консултант по кърмене, е влизала в стотици домове и е помогнала на стотици семейства да осигурят на детето си най-добрата грижа. Сега помага и на тяхното. Статусът й във фейсбук обаче ни обезпокои.


България. 2017-а година


Консултирам семейство незрящи (животът не е честен към всички). Бащата сменя памперс със скорост, за която и аз му завиждам (а съм достойно бърза). Майката кърми с такъв захват, който аз самата с 40-дневно първо бебе нямах. Бебето е с идеално поддържана кожа, няма подсечено, облечено е чисто, леглото му е чисто.

И социалните (по думите на родителите) са там, откакто майката е забременяла като непрестанно „предлагат" бебето да бъде дадено за отглеждане в приемно семейство. Жената е родила с цезарово сечение, направено по начин, по който е направено секциото на майка ми преди 37 години - вертикално на корема, по цялата му дължина. Бояла се е в болницата да не ѝ дадат хапче за спиране на кърмата и е отказвала прием на медикаменти през устата. Социален работник е имало в дома им първите 2 седмици след раждането.

Дадено им е общинско жилище, след намесата на телевизиите. Общинско жилище, в което няма нищо, освен помещения за ремонт. Днес, преди аз да отида, таткото беше ходил там да поставя ключове за осветлението. Само да напомня, че е незрящ. Показа ми куфара си с инструменти. Обясни, че сега, когато ще прави ремонт на банята, френският гаечен ключ ще му е най-нужен.

Споменах ли, че е незрящ?

Има частично светлоусещане, но не различава силуети. И поставя ключове за осветление.

Хората не молят за помощ. По това, което видях в стаята им, доста добрина са „видели". Имат дрешки за бебето, имат подходящи завивки, количка... дори хубава раница и слинг. А, да! Научиха се да слагат слинг от едно обяснение... И разходиха бебока за малко в него.

Как се чувствам ли? Като кифла, която дори намира поводи да мрънка. А, че ме е срам от поведението на органите на държавата, може би няма нужда да казвам? Срам ме е!

Пропуснах - майката е лингвист. С руски и английски. Таткото учи право. Детето вижда (всички, които имате телевизор, знаете това). Не знаете, че за месец и половина е качило близо 2 кг. На смесено хранене. Предстои да опитаме неща... Не мога да кажа дали ще мине изцяло на кърма, но по-важното е да не мине в ръцете на други хора.

 

Ако искате да помогнете на незрящото семейство и бебе Денис, ето банковата сметка на бащата, която беше публикувана на сайта на bTV.

Феим Феим

Банка: Обединена Българска Банка

IBAN: BG45UBBS80024060616940
Препоръчваме ви още:

Истинските хора раждат истинската история 
Кърменето - моят личен провал 
Отговорът на вселената

Последно променена в Петък, 13 Октомври 2017 09:32
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Рецепта за кекс

Рецепта за кекс

24 Авг, 2018 Забавно

Да спасяваме Марти!

Да спасяваме Марти!

29 Авг, 2018 Истории

Обичай се, момиче

Обичай се, момиче

26 Авг, 2018 Добра форма

Да помогнем на Любчо

Да помогнем на Любчо

24 Авг, 2018 Истории

В една далечна галактика...

В една далечна галактика...

23 Сеп, 2018 Забавно

Майка на деветокласник

Майка на деветокласник

22 Сеп, 2018 Образование

Обичам те, есен!

Обичам те, есен!

22 Сеп, 2018 Истории

(Пред)училищни премеждия

(Пред)училищни премеждия

21 Сеп, 2018 Истории

На баба ти зодията

На баба ти зодията

20 Сеп, 2018 Забавно

Искам пли плоститулката!

Искам пли плоститулката!

20 Сеп, 2018 Татко Калоян

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам