Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

DJ Панчо рецидивиста и наркоманите от Рапан

Автор: Янка Петкова

От мобилните полицейски групи по Черноморието съм. Еженощно проверяваме заведенията. Основно по Южното Черноморие. Нали е район на вицепремиера. Втора седмица няма сън. Тарикатите от Слънчев бряг създават проблеми. Една вечер два пъти конфискувахме апаратура за озвучаване. Арестувахме рецидивиста
DJ Панчо. И без това ни лазеше по нервите. Казваме му: „Пусни Веселин Маринов!“ – отказва. Втори път: „Пусни Веселин Маринов!“ – пак отказва. Това не е ли рецидив? Сега колегите от ареста на всеки кръгъл час въртят „Батальонът се строява“. Гърчат го психологически. Ще ми пуска хаус-маус, фънк-мънк! Е, вече нищо няма да пуска. По целия курорт се възцари тишина. Сбъдна се мечтата на скандинавските туристи. Те много обичат да им е тихо, иначе не им се чуват песните, като се напият.

Тия с апаратурата са много нагли. Отидохме веднъж, направихме акт, прибрахме им озвучаването. Тъкмо седнахме в едно заведение да се почерпим с колегите от данъчното, нали бяха конфискували оборота, по радиостанцията ни извикаха да се връщаме пак. Ония извадили друга апаратура и почнали наново дискотеката. Е, сега вече ще има „легни-стани“, както казваше един царски депутат. Не може някакви келеши да ни развалят кефа, да ходим ние в 4 сутринта на втора проверка и пак да изнасяме апаратура. Да не сме хамали?! Ще ги морим до края на сезона. И без това след тия акции догодина може да няма сезон. Клиентите заплашвали, че ще ходят вече на почивка в Гърция. Ми да ходят! Няма всяко лято да правим еженощни проверки. Ще ги гърбим за последно. Вицепремиерът добре им го каза: „Когато има политическа подкрепа, полицията си върши работата.“

Ами наркоманите от къмпинг Рапан? За пет дни – четири проверки и не можахме да им намерим наркотиците. Не е като да не ровихме. И ние търсихме, и колегите от министерството на туризма, но независимо едни от други. Пак ще ходим. Шефът каза да не се връщаме без наркотиците. Имало сигнал, че крадат и ток и вода, но той нямало да има същия „обществен резонанс“, затова много да не раздуваме. И ни предупреди да внимаваме с дюните. Да не настъпим някоя туфа с пясъчни лилии. В това отношение много сме стриктни. Откакто преди години местихме пъдпъдъците край околовръстното в друг ареал, ни викат еко полицаи. Ами еко, да не ни е леко? Окопали сме се в един хотел наблизо - „Водно конче“. Чу се нещо, че той бил незаконен. Хайде да не ни занимават с глупости! Ние сме по дирите на наркокартел. С колегата сме заели един апартамент на втория етаж и дебнем ония от Рапан с бинокли. Все ще се издадат. С тия каравани са ми много подозрителни. Като ги гледам как са оборудвани, нищо чудно и амфетамини да правят вътре, да ги пласират по дискотеките на Южното Черноморие. Скоро ще им спрем кранчето и на тях. Както сме започнали да конфискуваме апаратура, няма да остане кьорава дискотека.
Защото каква е нашата цел? Да се възцари тишина. Да се махнат тия, необвързаните, дето идват да се веселят сега и да се развие един хубав семеен туризъм. Предимно за пенсионерски двойки. Те са най-тихи, проблеми не създават. Денем ще си пекат остеопорозите, вечер ще лягат рано и ние най-сетне ще си починем на Българското Черноморие.


Още морски истории:

Малко слънце и някой, когото обичаш 
Багажът - драма в три действия
Тате, къде е сапунът?

Последно променена в Понеделник, 14 Август 2017 21:30
Прочетена 4248 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Апелът на една майка

Апелът на една майка

09 Фев, 2018 Здраве

Моля ви, тръгнете си!

Моля ви, тръгнете си!

14 Фев, 2018 Отношения

Мамо, живей си живота!

Мамо, живей си живота!

27 Ян, 2018 Възпитание

Така, както всички мъже правят

Така, както всички мъже правят

03 Фев, 2018 Отношения

Мразя разходките

Мразя разходките

12 Фев, 2018 Забавно

Гавраджии

Гавраджии

23 Фев, 2018 Забавно

Образова ли ни образованието?

Образова ли ни образованието?

23 Фев, 2018 Образование

Какво се чува в Космоса

Какво се чува в Космоса

23 Фев, 2018 Актуално

Ние, несръчните

Ние, несръчните

23 Фев, 2018 Истории

Какъв тип баща сте

Какъв тип баща сте

22 Фев, 2018 Отношения

Facebook