Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Истинска жена

Автор: Крис Ка

Имам си всичко. Понякога дълги крака, а друг път просто подути глезени. Имам си белези от рани. От обелени колена до стрии след раждането. Имам си бели коси. Половината са от щастливи моменти, а другите от стрес. Имам си малки бръчки около очите, няколко такива на челото и още толкова около устата. Живяла съм! Личи си. Къде сладко и безгрижно, къде забързано, задъхано и зле. Имам и дълга коса. И е гъста, но започва да побелява. Все пак не съм момиче, а истинска жена. И нокти си имам. Понякога красиви, боядисани с червен лак и кацнали ангели по тях. Друг път са ми грозни. Изрязани до дъно, отчупени от толкова домакински неволи.

И мъж си имам. Страхотен. Понякога луд, друг път просто усмихнат. А имам и тайна любов. Само като стъпи на терена и като се разкрещят милионите фенове “Кристиано, Кристианооооо…”, сърцето ми се пълни с гордост, защото е моята любов. Имам си неволи. Понякога верото свършва, друг път - прахът за пране. Но купувам! И минава, просто се стягам за следващи неволи.

И силни рамене имам. На тях поемам бремето на детето, на мъжа ми, на половин рода, че и на няколко подбрани приятели. И помагам - когато мога! И понякога копнея да остана сама, защото имам син, който се старае никога да не съм самотна.

И съм жена! От онези истинските, до които д-р Енчев още не се е докоснал. И говоря! Често без да спирам. И псувам на всички езици. И образовам! И слагам на масата чисти паници. И готвя понякога. Често без мерак, но вкусно! И обичам!

Обичам онези жени, които всичко си имат! Защото вие наистина имате всичко! И радост, и мъка, и всичко онова, което ви прави истински!

 

Препоръчваме ви още:

Обикновената жена

Жената с търсещия поглед 

Мамешката мафия 

Защо е уморена мама? 

Как се научих да танцувам с децата, а не с парцала

Последно променена в Неделя, 08 Октомври 2017 19:19
Прочетена 11667 пъти
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Има ли място за бебе?

Има ли място за бебе?

15 Май, 2018 Отношения

Децата ни пречат!

Децата ни пречат!

19 Май, 2018 Истории

Когато не става, не става

Когато не става, не става

28 Апр, 2018 Отношения

Село за млади хора

Село за млади хора

05 Май, 2018 Истории

Не яж, поти се и обличай!

Не яж, поти се и обличай!

14 Май, 2018 Забавно

Facebook

Hi, Granny :) #mamaninja #grandson #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Съгласен съм