logomamaninjashop

Най-скъпите рокли на червения килим

Едва ли някой се съмнява, че дефилето в епичната кинонощ е просто марш на добре облечени актриси. В продължение на няколко часа мощната модна индустрия е на нокти, защото от оценката на критиците зависи имиджът на брандовете. Затова нерядко дизайнерите губят чувство за реалност и създават „опасно скъпи“ произведения на изкуството. Кои са те?

 

 

JL

Дженифър Лоурънс, Christian Dior Haute Couture, 4 милиона долара

Незабравима беше нежно-розовата рокля-бюстие с пищна пола, с която актрисата се появи на връчването на наградите през 2013 година. Тоалетът бе предоставен от модна къща Диор, с която през същата година звездата започва сътрудничество. Дженифър изглеждаше като оживяла от филмите на Дисни принцеса. И макар, че както вече писахме актрисата се оплете в полите си по стълбите към наградата, това даде необикновен ракурс на роклята, спечели още няколко рекламни минути за марката. И понеже, когато става дума за жени логиката е непридвидима, след инцидента цената на роклята скочи до 4 милиона долара. До момента този рекорд не е подобрен, а по-подозрителните вече започваме да си мислим, че падането никак не е било случайно.

 

3

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Никол Кидман, Christian Dior Haute Couture, 2 милиона долара

През 1997 година най-бляскавата звезда на червения килим беше Никол Кидман. Тогава тя дори не е номинирана, а просто придружава мъжа си Том Круз, който е сред претендентите за наградата. За важната вечер Кидман избира ярка рокля с лодка деколте с богата бродерия и още по-дръзко избродиран гръб. Роклята предизвиква фурор, защото дотогава били предпочитани по-сдържаните концепции. Важен детайл: дизайнът на роклята е дело на скандалния Джон Галиано, който по онова време е новият креативен директор на бранда. След дефилето на Кидман, Галиано се превръща в любим дизайнер на звездите.

 

 

KateB

Кейт Бланшет, Armani Privé, 200 хиляди долара

Armani Privé — е любим бранд на Кейт Бланшет, на когото тя остава вярна на червения килим, така беше и през миналата година. Един от най-ярките и скъпи тоалети на Кейт е от 2007 година, когато актрисата избра да носи рокля-ризница, обшита с камъни Сваровски на едното рамо. „Флуидната“ рокля е толкова необикновена, че привлича с блясъка и преливащите си цветове всички фотографи на церемонията. В нея Кейт прилича по-скоро на приказно, отколкото на живо същество.

 

 

Liz

Елизабет Тейлър, Edith Head, 167 хиляди долара

Небесно-синята рокля от шифон е тоалетът на актрисата за връчването на Оскар-ите през 1970 година. Това е един от емблематичните тоалети в историята на наградите. Погледите, разбира се са приковани към щедрото деколте на актрисата, където блести колие с 69-каратов диамант. Бижуто е подарък от съпруга й по онова време Ричард Бъртън, известен с това, че щедро и методично попълва колекцията от скъпоценности на любимата жена. Каква е била първоначалната цена на роклята историята вече не помни, но по време на търг през 1999 година е била купена за 167 хиляди долара.

 

 

old

Одри Хепбърн, Givenchy, 131 хиляди долара

В тази рокля Одри получава своя Оскар през 1954 година, за ролята си във филма „Римска ваканция“. Тоалетът бил обявен за най-добрият в историята на наградите от списание Time. На него има посветена и специална страница в англоезичната Уикипедия. Дантелената рокля с цвят на слонова кост на практика е идентична с тази, с която актрисата се появява във финалната сцена на филма. И този легендарен тоалет е продаден на търг през 2011 година. За цената вече се сещате.

 

Cate

Кейт Уинслет, Valentino, 100 хиляди долара

На червения килим на наградите Оскар през 2007 година една от най-номинираните за наградата актриси Кейт Уинслет блести в рокля на Валентино с цвят на мента. Драпираната горна част, шлейфът, който се спуска от едното рамо до земята и безупречният силует на актрисата бяха признати от модните критици за една от най-изисканите „новини“ на наградите. Цената на роклята и досега й позволява да шества в класациите на най-скъпите тоалети за всички оскарови времена.

 

 

16977012 1266452326771379 1096795360 n 

Джесика Бийл, Chanel Couture, 100 хиляди долара

Това е роклята, за която критиците не са единодушни. Едни я смятат за великолепно попадение, за други е твърде скучна. Някои наричат роклята-бюстие на Шанел, обшита с пайети и перли, за откровено неинтересна, а други са на мнение, че съпругата на Джъстин Тимбърлейк е изглеждала безупречно.

 

Ar

Шарлиз Терон, Dior Couture, 100 хиляди долара

Роклята на Шарлиз Терон за наградите Оскар през 2013 година е създадена при строго спазване на условието на актрисата, бордюрът на бюстието да е обшит с кристали. Искрящо белият тоалет с раздвижена долна част позволи на актрисата да оглави класацията за най-стилно присъствие на червения килим. Към роклята актрисата беше избрала бижута на обща стойност 4 милиона долара.

 

16933669 1266452976771314 449935377 n

Кейт Бланшет, Armani Privé, 100 хиляди долара

Отново Кейт Бланшет и отново Армани. Този тоалет с телесен цвят от полупрозрачна тъкан актрисата демонстрира през 2014 година, когато получава втория си Оскар за ролята във филма „Син жасмин“. Тоалетът бе допълван от масивни обеци и гривни.

 

 

An

Ан Хатауей, Valentino, 80 хиляди долара

През 2011 година Ан Хатауей е водеща на церемонията и сменя няколко тоалета, но най-запомняща се оказва червената рокля с голи рамене на Валентино, с волани по полата. Червеното е цветът на брюнетката, а силуетът е толкова оригинален, че модните критици единодушно определят тоалета като един от най-удачните в историята на наградите. Скъпата рокля е „гарнирана“ с бижута на Tiffany & Co с рекордната цена – 10 милиона долара.

Можем ли да предположим с какво ще ни изненадат актрисите тази година?

По материали от интернет - Янка Петкова
 

 

Последно променена в Петък, 24 Февруари 2017 15:30

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам