logomamaninjashop

Спасете кожата си

Автор: Мария Пеева

Ще ви призная нещо, което не е особено похвално. Преди трийсетина години изобщо не ползвах слънцезащитни кремове. Обожавах да отида на плажа и да се изпека като симпатичен розов домат, след което само за два дни да стана кафява и за седмица да се върна с шоколадовия тен на натурална туземка. Е, факт е, че този тен не издържаше дълго, защото почвах да се беля на парцали заради изгарянето. Но пък толкова се харесвах през краткия период, в който имах какаова кожа, на която сините ми очи красиво изпъкваха. Включително си купувах и мазила от рода на олио, които да ускорят изгарянето, за да може да хвана въпросния тен още по-бързо. В своя защита мога да кажа само, че тогава тепърва се заговаряше колко е важно да се пазим от слънцето, а на 15-16 години момичетата са безсмъртни, както всички знаем, и не се страхуват от слънцето, а от съвсем различни неща примерно, че готиният съученик Иван може повече да хареса Силвето от съседния клас. После обаче взех, че се омъжих за готиния съученик Иван, така че явно усилията ми да го впечатля са били оправдани. Не знам доколко кафявият тен допринесе за успеха ми, но със сигурност си нося и до днес белезите от него. Много бенки и кафяви лунички. 

koja

С времето се научих да полагам грижи да се предпазвам и много внимателно си подбирам козметиката, която използвам на плажа и не само. Тази година се доверих на La Roche-Posay, които са постоянно присъствие с други техни продукти в шкафа ми с козметика.

Защо ги избрах? Първо кремът им за лице става и за очи. Anthélios Ultra Крем без парфюм SPF 50+ е с филтърна система, която не се разтича и не попада в очите. Обичам да нося молив за очи и ми е много неприятно, когато кремът се разтече и размаже, и ми влиза в очите да ги дразни. С този са успели да избегнат нежелания страничен ефект и е много приятен, немазен и лек за нанасяне. Определено ми допадна. Спреят им Anthélios Матиращ прозрачен спрей мист SPF5 50 е в компактна опакова, която е супер удобна за носене и в дамска чантичка. Използвах го още в София, след като веднъж ми изгоряха ръцете след разходка с количката. Направо се пръска по откритите места и няма нужда да се размазва, не лъщи по кожата и не я омазнява.

koja2

Въпреки че използвам качествена козметика като La Roche-Posay, не пропускам да се крия под чадъра и да не се излагам на слънчевите лъчи, когато съм извън водата. Ние обичаме да сме на плажа по цял ден, но няма да ни видите проснати на шезлонга, директно под слънчевите лъчи. Децата са със светла и чувствителна кожа като моята и знаят, че трябва да се пазят. Често са и с тениски с UV защита. Исках да изпробваме и едни забавни лепенки на La Roche-Posay, които им показват дали са добре защитени и дали не прекаляват със слънчевите лъчи. Лепенката представлява симпатичен пластир с формата на сърце, свързан с приложение, адаптирано и за деца, и идеята му е да помага на всяко дете да се учи на правилно поведение, когато е на слънце, по време на забавен, 3-дневен курс. Могат да отключват нива и да спечелват шампионски медали за безопасност, когато са на слънце! Но тъй като сърчицето им се стори момичешко, отказаха категорично да участват в експеримента. Въпреки това ми е важно да ги науча да се пазят от слънцето, да се мажат често и след всяко излизане от водата задължително.

sun

И накрая нещо животоспасяващо, което ми се иска да си припомним. Внимавайте с бенките. Самата аз имам доста и всяка година посещавам дерматолог, който да ги прегледа. Всъщност всеки от нас може да провери лесно бенките на близките си и да стане Skin Checker по метода ABCDE. 

Screen Shot 2018 06 30 at 10.50.40

Тук може да видите съвети как да прегледаме бенките на близките си.

Може да видите списък от дерматолози в 19 града в България, които са партньори на La Roche-Posay и всеки желаещ може да се консултира безплатно с тях по определен график, публикуван тук. Публикацията се подновява постоянно с нови дати.

Повече информация за кампанията и безплатните дерматологични прегледи може да откриете на сайта на La Roche-Posay - www.laroche-posay.bg/saveyourskin. Пожелавам ви страхотна морска ваканция и много слънце. При нас се беше скрило за няколко дни, но днес отново е чудесен ден, затова след малко грабваме багажа и потегляме за плажа. И няма да забравим кремовете за слънце в никакъв случай :)


Препоръчваме ви още:

За нежната кожа на малкия човек

Последно променена в Събота, 30 Юни 2018 10:58

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам