Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Красиви и вкусни само на реклама

Когато видиш апетитно печено пиле или пъстра свежа салата в телевизионна реклама, съвсем естествено устата ти се пълни със слюнка. Рекламният бизнес и необятните възможности на кулинарната фотография създават изключително примамливи визии. Толкова реалистични, че инстинктивно посягаш да опиташ. Но да опиташ, оказва се, е твърде опасно. Защото за да постигнат идеален резултат, професионалистите използват трикове, които правят храната апетитна за гледане, но съвършено негодна (дори вредна) за ядене. 


Ако сте приготвяли домашна торта, знаете колко бързо кремът се поема от бисквитите или блатовете, и че да бъде нанесен идеално гладко от всички страни е невъзможно. Как го правят професионалистите? Много лесно. Вместо крем за тортата използват картон и лепило.
karton vmesto krema 750x537

Лакът за коса се оказва продукт с широкоспектърно приложение. Той може да превърне невзрачния плод или зеленчук в истинско произведение на изкуството. Разбира се, полза от такива „витамини“ за организма няма, но пък как изглеждат продуктите в рекламата!

lak dlya volos 750x750

За да не изветряват морските дарове по време на продължителни снимки, помага щедрото поливане с глицерин. В резултат те са вечно свежи, като току-що извадени от морето.
glitsirin 750x563

Снимате реклама на бира, а пяната ви играе номера? Затова си има течни препарати за съдове. Сега убедихте ли се във вредата от алкохола? Все пак трябва да признаем, че благодарение на тези препарати, пяната на бирата е издържлива и не се влияе от продължителността на снимачния ден.

пиво1 672x327

Реклама на италианската кухня? Това е по-трудно за осъществяване, отколкото изглежда. Пастата, спагетите и юфката губят свежия си вид много бързо. Затова обаче си има сироп от глюкоза. Няма доказани ползи за вкусовите качества, но с негова помощ фотографът може да си свърши работата спокойно и без да бърза.
sirop iz glyukozyi 750x412
А какво ще кажете за рекламите на ястия, от които се вдига пара? Също като в живия живот! Току-що си го смъкнал от печката. Ясно е, че апетитната пара не може да се вие над яденето безкрайно. Затова фотографите използват парата на ютия, разположена в близост, или просто няколко памучни тампона, намокрени във вода и затоплени в микровълнова фурна.

iskausstvennyiy par 750x720 1
Въпреки, че изглежда елементарно, заснемането на реклама на зърнени закуски не е толкова проста работа. Какво толкова – купа мляко и шепа топчета вътре? Ами трудното идва от факта, че тези зърнени храни много бързо абсорбират млякото и скоро започват да изглеждат вече неестетично накипнали. Точно затова вместо мляко на помощ идва ПВС-лепилото.
kley vmesto moloka 750x469
Ще рекламирате сос и ви трябва идеална консистенция? Не се мъчете да го постигнете по естествен път. Малко течен парафин и консистенцията и визията ще са оптимални.
vosk vmesto sousov 750x500

Виждали сте реклама на онези малки американски палачинки, обилно полети с кленов сироп. Класика, макар и калорична до вредност. Но истинският сироп не изглежда идеално и бързо попива в палачинките. Затова класическата американска закуска от рекламата се полива не със сироп, а с моторно масло.
motornoe maslo 750x726


Обичате ли десерти с бита сметана? А с крем за бръснене? Точно нея използват в рекламните кадри вместо истинската, която твърде бързо губи обема си.
krem dlya brityya 750x469

Нещо за любителите на бургери.
Истинските бургери след термична обработка губят обема си и не изглеждат така сочно и апетитно като на рекламите. На практика, там те са сурови, но затова пък щедро намазани с боя за обувки, а тези апетитни следи от грил по хлебчето и кюфтето се постигат с натопени в боя шишчета.
krem dlya obuvi i burgeryi 750x433

За да е едно печено пиле толкова апетитно на вид, че да ти се прииска да го опиташ веднага, също си има трикове. За да е обемно и да не „спихва“ то е щедро натъпкано с топчета хартия, а тази пленително препечена златиста кожичка се постига с боя за обувки.

bumajnyie polotentsa v kuritse 750x423

От само себе си се разбира, че сладоледът е твърде капризен за снимане продукт. Топи се бързо, особено под топлината на прожекторите в студиото. Затова в такива фотосесии истински сладолед не се използва. Заменят го с оцветено картофено пюре или с паста от брашно, пудра захар, царевично олио и други компоненти.

Всичко показано е храна за гледане. Не правете това у дома!

 Снимки: pinterest

Последно променена в Сряда, 07 Юни 2017 18:59
Прочетена 5574 пъти

LIVING DINOSAURS SOFIA 300x250

  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Из групите на майките

Из групите на майките

18 Окт, 2017 Истории

Мамо, ние бедни ли сме?

Мамо, ние бедни ли сме?

17 Окт, 2017 Възпитание

Гамени в метрото

Гамени в метрото

21 Сеп, 2017 Истории

Мамо, не ми крещи!

Мамо, не ми крещи!

19 Окт, 2017 Възпитание

Утрешен

Утрешен

03 Окт, 2017 Блог

Нашите заблуди

Нашите заблуди

21 Окт, 2017 Блог

Синдромът "Мили мами"

Синдромът "Мили мами"

20 Окт, 2017 Мама

За мама... няма!

За мама... няма!

20 Окт, 2017 Забавно

Моят приятел сополът

Моят приятел сополът

20 Окт, 2017 Здраве

Как да сме приятни гости

Как да сме приятни гости

20 Окт, 2017 Развлечения

Колко боли да имаш крила

Колко боли да имаш крила

19 Окт, 2017 Истории

Осмели се да опиташ

Осмели се да опиташ

19 Окт, 2017 Кариера

Facebook