Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Ответен удар

Наранената жена е като камикадзе – нанася опустошителния си удар, където и когато не очакваш. Радиусът на поразяване е голям, невинни жертви винаги има, и както и във всеки друг случай при тоя род тероризъм – става жертва на собствената си омраза. Това на нея й е известно, но стремежът да отмъсти е толкова силен, че напълно осъзнато се принася в жертва.


Извън драматичните разсъждения да кажем, че „да си върнеш“ носи и удоволствие. Особено, ако е изобретателно обмислено и осъществено. Преди да започнем да правим пъклени планове обаче, може би трябва да си изясним няколко важни неща. Струва ли си да мислиш стратегия за ответен удар дни и месеци наред само, за да отмъстиш на един мъж? Какви финансови и емоционални ресурси ще ти струва това? Каква рехабилитация ще ти е нужна, за да се възстановиш след терористичния акт, ако оживееш.

И все пак отмъщението е сладко и задоволяващо занимание. Ако случайно имате обект, но нямате идея как да го накарате да се гърчи в собствените си грехове – не се мъчете, други жени преди вас са го измислили. Ето малко челен опит.


Разбира се, ние сме интелигентни жени, хуманно настроени. Но не пречи понякога да отвърнеш на удара с удар, защото има хора, с които не можеш да се разбереш с мирни средства. В такъв случай идва ред на крайните мерки. Признавам, че отмъстих на бившия си съпруг по особено жесток начин – сипах захар в резервоара на любимия му „дизел“. Предварителното ми проучване сочеше, че инжекционната система не подлежи на възстановяване след подобна варварска екзекуция. Някои вероятно веднага ще ме освиркат. Затова искам само да уточня – през седемте ни години съвместен живот, бившият ми съпруг спестяваше буквално от всичко (освен от цигари и бира), за да може да си купи този автомобил. Дори от мен и от детето. А след развода, когато поисках издръжка, напусна предишната си работа, където вземаше „бели“ пари и започна в частна фирма, официално на минимална заплата.
Все пак, някъде дълбоко в душата си, усещам вина, даже по-скоро съм отвратена от постъпката си. Затова бих казала, че е най-добре да не попадаш в такава ситуация.

Диана

 

Аз започнах да си отмъщавам, когато и мъжът ми започна да изневерява. Фармацевт съм, затова просто добавях във вечерното му кафе разхлабително, което започва да действа след 12 часа. Тайно триумфирах, когато ми разказваше как сутринта едва е успял да стигне до работа…При това дори успявах да го гледам съчувствено.
Мадлен


Моят съпруг си беше хванал любовница. Млада, хубава. Не мислех, че това сериозно застрашава семейството ни, но реших да му дам един урок. Работя в системата на вътрешните работи и много от колегите ми са млади свободни мъже, при това доста симпатични. Предложих на един колега да ми съдейства. Разказах му каква е ситуацията и го информирах къде и как може да срещне въпросната девойка. Осигурих два билета за концерт и го пуснах в „акция“. Исках мъжът ми да разбере колко безсмислено и временно начинание е да тичаш след всяка млада „фуста“. Краят беше повече от неочакван като в банална сапунка. Девойката заряза моя стар и женен съпруг и в крайна сметка се омъжи за младия ми колега. Не, не сме семейни приятели.
Ина


Често отмъщението не е самоцелно, а просто начин да изпуснеш парата, да се разтовариш в нелепа ситуация.

18947073 10211803209049418 1386571704 o

Много пъти ми се е случвало да се засегна от нещо, което ми е казал мъжът ми, и да започна да планирам „жестоко“ отмъщение. След час-два ми минава, и се ограничавам само до това да му лакирам ноктите на краката, докато спи, или да изтрия всички контакти на жени от телефона му.
Силвия


Моя приятелка преди време се раздели с любимия си. Беше брутално. Дълго страда, накрая му направи годишен абонамент за сп. „Животновъдство“, което му доставяха на домашния адрес. Друга позната, след като се раздели с мъжа си, пусна от мейла на бившия си писмо до шефа му, в което обяснява колко отдавна го харесва и как досега не е посмял да разкрие нетрадиционната си сексуална ориентация.
Магдалена


Понякога „сладкото“ отмъщение може да е напълно оправдан начин да се компенсираш за липсата на внимание или кофти отношение. Важно е да не пресоляваш манджата.


Не съм привърженик на идеята за отмъщение, но неотдавна четох в едно британско списание за следния случай – една англичанка била неправомерно уволнена след като шефът й приключил връзката си с нея, за да започне нова. Тъй като тя разполагала със служебен автомобил, просто й наредил да го паркира на сигурно място, за да може после фирмата да си го прибере. Жената намерила едно наистина сигурно място – платения паркинг на летище Хийтроу, където час престой бил 7 лири. От фирмата успели да си намерят колата след три седмици.
ЛилиНай-добрият начин да отмъстиш на един мъж е да се държиш така, все едно няма за какво да си връщаш. Той се чувства пренебрегнат, незначителен, разкъсван от подозрения, че в живота ти има друг, който се радва на цялото ти внимание. И в тези негови страдания, е възмездието, което търсиш.
Жана

Отмъщението е умора за сърцето: седиш и чакаш резултат, някаква реакция. А всъщност трябва просто да забравиш. Така е най-здравословно. Е, не носи същата наслада…

Материала подготви Янка Петкова


Препоръчваме ви още Колко молекули ревност и трябват на любовта?,  Как да съхраните отношенията си след изневяра и 10 неща, които щастливите двойки не правят.


Последно променена в Понеделник, 05 Юни 2017 16:51
Прочетена 2377 пъти

LIVING DINOSAURS SOFIA 300x250

  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Из групите на майките

Из групите на майките

18 Окт, 2017 Истории

Мамо, ние бедни ли сме?

Мамо, ние бедни ли сме?

17 Окт, 2017 Възпитание

Гамени в метрото

Гамени в метрото

21 Сеп, 2017 Истории

Мамо, не ми крещи!

Мамо, не ми крещи!

19 Окт, 2017 Възпитание

Утрешен

Утрешен

03 Окт, 2017 Блог

Нашите заблуди

Нашите заблуди

21 Окт, 2017 Блог

Синдромът "Мили мами"

Синдромът "Мили мами"

20 Окт, 2017 Мама

За мама... няма!

За мама... няма!

20 Окт, 2017 Забавно

Моят приятел сополът

Моят приятел сополът

20 Окт, 2017 Здраве

Как да сме приятни гости

Как да сме приятни гости

20 Окт, 2017 Развлечения

Колко боли да имаш крила

Колко боли да имаш крила

19 Окт, 2017 Истории

Осмели се да опиташ

Осмели се да опиташ

19 Окт, 2017 Кариера

Facebook