logomamaninjashop

Типовете мъже според Надя

Автор: Надя Брайт

Понеже имам широка палитра от интереси, а именно: Надя, мъже, комедия, Пилатес и тук-таме Човешки ресурси, не е много трудно да избера за какво да пиша. 

Ще пиша за мъже и отсега искам да се извиня на читателите. Не знам защо, но знам, че причина все ще се намери впоследствие. Аз съм добра, но мързелива и едва ли ще отделя внимание на всеки засегнат  след това. Затова отсега искам да поднеса извиненията си на мъжете, които ще се разпознаят в описанията, на тези, които няма да се разпознаят, също на жените, които никога не са срещали такива мъже, както и на тези, които са срещали. Бих искала да се извиня и на мъжете, които са излизали с мен. Не заради статията, просто по принцип.

Сега, ако всички сме спокойни, започвам.

Истински Superman

Знае какво харесва и намира начин да го прави – както в работата, така и в личния си живот. Има представа кой е и как е стигнал до тук, не чувства потребност да се доказва на всяка крачка. Ако може да помогне в някаква ситуация, го прави, без да напомня след това. Знае защо е с теб и го изяснява още в началото. 

Как да го свалиш? Той ще те свали.

Как да го задържиш? Не се прави на интересна, а му бъди партньор. И му прощавай, защото ще го оцени и ще стане още по-добър. Ако си намерила такъв – браво, желая ти да го задържиш за дълго!

 

Фалшив Superman

Мама му е казала, че е специален и той силно го вярва. Или не му е казала и той цял живот се доказва. Наистина постига успехи, но изпитва страх на дребно животинче, да не ги изгуби. Всяка елементарна ситуация е арена за доказване на неговата мъжественост. Сгрешена поръчка в ресторанта, някой изказва мнение, просто си е намерил слушатели.... Досадно е малко, но той разнообразява с луксозни почивки.

Как да го свалиш? Бъди хубава, изкарвай по-малко пари, бъди малко по-глупава от него, възхищавай му се.

Как да го задържиш? Повтори горното + оставяй го да ти казва какво да правиш. А защо ти е да го задържаш? Толкова ли обичаш луксозни почивки?

 

Истински Мислител

Чел е много, видял е много, преживял е много и по-важното – взел си е уроците. Когато взима решение, не се води от комплексите си, а от от оценка на ситуацията. Има разнообразни интереси, понякога е малко инертен, понякога обича просто да се слуша как говори. Намира правилните думи за всяка ситуация и често те са прочетени някъде. Ако не му идва мисълта след чашката и ако може да си позволи да пътува, става много интересен.

Как да го свалиш: Слушай го и кимай на правилните места.

Как да го задържиш: Слушай го, кимай на правилните места и отвреме навреме казвай по нещо смислено.

Фалшив Мислител

Понеже не го бива да действа, го бива да мисли и обмисля. Може да говори много увлекателно и да е наистина интересен, обаче накрая сама ще трябва да си свършиш работата. Не е лошо, ако наистина искаш връзката ти да е все едно правиш секс с телевизора (‘щото той също е увлекателен). 

Как да го свалиш: Кажи му, че искаш да правиш секс с него. Не му се случва често.

Как да го задържиш: Плащай сметките, затваряй бурканите.

Като цяло – ако си много дейна мацка, Мислителят само може да пострада от тази връзка. Например може да пострада от удар с пепелник в главата, ако ти искаш нещо да се случи, а той иска „да го изговорите“.

Истински Добро момче

Той е там, където е нужен, без да се прави на Батман. Не мачка по-слабите и не се страхува от по-силните. Не тропа по масата, но живее според собствените си принципи. Често пъти не е богат, но никога не е стиснат. Може да не е много интересен, но поне няма да ти разнообразява живота с тъпи номерца и игрички. 

Как да го свалиш: Усмихвай му се и не бъди гаднярка.

Как да го задържиш: Ако веднъж си го свалила, той няма да си тръгне лесно. Само имай едно наум, че ако разбиеш сърцето на Истински Добро момче, Вселената наказва целия женски род, като ни праща по 2-3 Фалшиви Supermen. Дръж се добре, залагаш на карта целокупното щастие!

42539076 m 2

Фалшиво Добро момче

Не е лош, но не е и кой знае колко добър. Просто не блести с нищо особено и изглежда безобиден. Положението е „кот-такоа“. В крайна сметка, ако просто искаш да запълниш някаква квота и да има мъж „в къщата“, този си е вариант. 

Как да го свалиш: Кажи му, че искаш да правиш секс с него. Не му се случва често. (Този съвет се повтаря, но той си е фундаментален)

Как да го задържиш: Просто не го гони от вкъщи.

Драматичния герой 

Тук Истински и Фалшив се вплитат в една „разнолика нестройна душа“, която може да те опустоши като урагана Катрина (друг е правилният израз какво може да направи, но е крайно просташки и са замесени родните ни майки). В началото може да се подлъжеш, че просто има богата душевност и някакви истински проблеми. Но след това разбираш, че просто иска света да се върти около него и жестоко се сърди, когато проклетият свят откаже да се съобрази.

Как да го свалиш: Постави го на пиедестал.

Как да го задържиш: Дръж го на пиедестала и не очаквай светлината на прожектора да освети и теб. Ти си публика. Дано ти харесва постановката...

Истински приключенец

Иска да види света, да практикува хобита, да измисля нови неща. Понеже има много енергия, а и знае кое колко струва, това го прави по-добър в планирането. Да намериш точното време и място за приключения, докато си гледаш отговорностите, е завидно умение. А такъв мъж е много интересен. 

Как да го свалиш: Нямам идея, аз заспивам от умора още, докато ми разказва за хобитата си.

Как да го задържиш: Предполагам с умение бързо да събираш куфари и професионално да промиваш рани...

Фалшив приключенец

Просто не иска да се обвързва и се чуди къде да си похарчи парите. Безспорно е интересен, докато не разбереш, че познава само една програма на пералнята и не притежава ютия. 

Как да го свалиш: Кажи му, че ще правиш секс с него. И, ако правиш секс с него, помни че не съм ти аз виновна.

Как да го задържиш: Купи си голяма раница и намали очакванията. Кажи си “carpe diem” и може пък и да ти е готино...

Истински женкар:

Най-чаровния, най-потентния, най-, най-, най-... Може да си мислиш, че просто не е срещнал жената, на която да е верен. Или че ти си му толкова интересна, че няма да погледне друга. Или че не би ти причинил това. А той си мисли, че иска да спи с жени и го прави. Не вижда конфликт на интереси, защото уважава само своя интерес.

Как да го свалиш: Той ще те свали.

Как да го задържиш: Дръж си очите широко затворени, докато се наиграе. Помага ако го обвържеш материално - тогава ще се крие.

Фалшив женкар:

Много говори, предимно пред другите. Обаче не стига по-далеч. Ако му скръцнеш малко със зъби, спира за малко и говоренето даже. Ако има други качества, предполагамче това се преживява. То всичко се преживява, ако пиеш повечко, де...

Как да го свалиш: Покажи му бедро и му кажи, че реално може да го пипне.

Как да го задържиш: Просто му кажи да стои тук. 

38159239 m

Някои типове, през които ще минем набързо:

„Толкова е готин, защо е сам?“  - Каквато и да е причината – такава има. Ако мислиш, че ти ще си тази, която ще го излекува от нещо... хм... коя съм аз, че да ти противореча?

„Той е като излязъл от филм!“ – Хубаво, ако е излязъл от филма... Но най-вероятно си е в него и си го играе. Понякога е най-добре, да вземеш епизодичната роля на красавицата с фамозната вечерна рокля, която бавно се свлича от раменете ѝ. И Ciao!

“Дали е гей? Май не е...“ – Може и да не е, но фактът, че се съмняваш, говори за силата на мъжественото му влияние върху теб. Айде да не сме толкова отчаяни...

„Сладур в бара“ – Ако ти се играе и ако на сутринта не очакваш, да се държите за ръце и да си споделяте мечти... ползвайте презервативи!

Изпуснах ли някой тип? Кажете ми, ако е така! 

За автора:

nadya brait
Надя се занимава с психология, пилатес и е стенд ъп комедиант. Както би казал любимият ѝ сър Пратчет – имала е един свой съпруг и няма да броим колко чужди. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Освен това, както виждате от снимката, обича да се снима в асансьори.


Препоръчваме ви още:

Един мъж,една жена

Някои разсъждения за брака

Знам какво искам

Последно променена в Понеделник, 22 Февруари 2021 16:52

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам