logomamaninjashop

Млади майки на купон

Съвсем доскоро вие бяхте светски лъвици. С вас започваше и завършваше всеки купон. Нещо повече – без вас купон просто нямаше. Сега сте млади майки, но душата ви копнее поне за няколко часа да си върнете тръпката от това преживяване. Дали ще ви се получи? Не пречи да опитате.

1. За пръв път от няколко месеца имате възможност да облечете нещо различно от анцуг или клин и тениска. След няколко проби, установявате, че не можете да се намърдате в купонджийските си тоалети. В крайна сметка решавате да облечете „нещо практично и удобно“, с което можете и на консултация при педиатъра да отидете, и да се покажете пред хората, без да се червите.

2. Вечерта е внимателно планирана. Всички се договаряте за среща още преди месец и половина, избирате удобно за всяка от вас място, предупреждавате вкъщи и оставяте подробни инструкции за реакция при непредвидени обстоятелства. По-всеотдайните от вас вземат със себе си помпата за кърма, в случай, че им доскучее.

3. Половината от вас, по разбираеми причини, закъсняват, но това не прави впечатление на никого. Една не идва, защото на детето й му избива зъб.

Със сигурност си млада майка, ако...

8770edde764603a2ffa1726bdfc3a8e0 XL

4. Всички обяснявате, че сте за малко, но след чаша-две, докато плащате сметката, една от вас изрича заветното: „Хайде, да отидем на клуб!“ и добрите намерения отплават.

5. Една от приятелките ви казва, че днес няма да пие и автоматично бива заподозряна, че отново е бременна.

6. Една от вас бръква в чантата си и започва да вади от нея мокри кърпички, салфетки, гумено пате, чорапи, антибиотичен крем и куп билетчета от детски атракции.

За мамнезията и други отклонения

8ea39100d6fa68688cb8ca7e36ea950a XL

7. А ако нищо такова не се случи, друга ще подхване темата за бременността, раждането, кърменето, секса след раждането, гърнето, чакането за детска градина и ада в поликлиниките.

8. В процеса на разговор вие неусетно започвате да показвате снимки на децата си от телефона и да обменяте новини за успехите и развитието им.

9. Снимате се и пускате селфита в социалните мрежи с такъв ентусиазъм, все едно никога преди това не ви се е случвало. Поне една от вас пуска снимки и на питието си.

10.  Към 23 часа започвате една след друга да се прозявате. Режим, какво да се прави!


Източник: n-e-n


Препоръчваме ви още:

30 признака, че имате "мамешки" мозък

Някой ден...

Основи на екологичното общуване с млади родители

 

 

Последно променена в Понеделник, 31 Декември 2018 14:00

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам