logomamaninjashop

10 неща, които са по-интересни от играчките

Случвало ли ви се е да подарите на двегодишното си хлапенце играчка и то да се заиграе с опаковката, вместо със съдържанието? Или вместо да се занимава с красивата скъпа музикална играчка, да предпочита да трака с капака на тенджерата? Нашите малки палавници често си избират играчки сред вещите, които изобщо нямат подобна функция. Какво ги привлича най-силно:

1. Кабели и контакти

Сложили сте бебето върху килимчето за активна гимнастика, дали сте му меките кубчета и дрънкалките. След миг то вече е по корем и с бясна скорост изпълзява от стаята (която сте обезопасили максимално, затова в нея няма нищо интересно, но сте в дълбока заблуда) и се втурва точно към мястото, където са събрани всякакви разклонители, контакти и кабели, с неистовото желание да ги завре в устата си. Или поне да оближе розетката. Същото става с дистанционните, които се оказват в зоната на видимост. Дори да не умее да върви, то обезателно ще се добере до тях и ще ги пъхне в устата си. С още по-голяма радост ще направи това, ако някой е подържал дистанционното с ръце, които миришат на риба или пиле.

2. Отражението в огледалото

Имате си дребосък, който едва прохожда. Запасете се с кърпи и препарати за огледалата, защото до края на деня всички те ще приличат на място за гнездене на чужда самка. Детето притиска бузките си към огледалата, облизва ги, усмихва им се, пипа ги с лепкавите си пръстчета (в тази възраст всичко им е лепкаво). Внимавайте, задължително ще удари носа си в стъклото, затова бъдете нащрек.

3. Камъни или боклуци

А по-добре и двете заедно, те са толкова красиви и привлекателни. Камъните те мамят да ги навреш в устата си. Във всяка частичка прах има по две витаминчета, а тези боклуци са толкова мръсни, че можеш да се запасиш с всички необходими нутриенти и микроелементи за години напред, така ли е, майчета?

Какво учат децата, когато е мръсно и опасно

igra4ki

4. Вратите

Вратите са супер, не знаехте ли? Те се отварят, затварят, понякога дори скърцат. Освен това е толкова лесно да си удариш главата в тях и после да плачеш с причина. Или пък можеш да пъхнеш пръстите под тях и да изпищиш, защото се оказва, че е не само супер, но и много болезнено. А, ето и един фиксатор за врати под формата на котенце…

5. Косата

О, косата? Тя е толкова пухкава и мека. Колко е приятно да се вкопчиш в нея! Или да я дърпаш, докато сучеш (понякога проверяваш какъв е прагът на болка на мама, все забравя се, от раждането мина почти година). Или да се опиташ да ядеш коса или да я скубеш, защото се оказва не толкова вкусна, колкото си мислел. И защо мама непрекъснато се опитва да я скрие от теб?

6. Всякакви етикети

„Нашите ми донесоха плюшена играчка и някакви дрехи. Значи имам нови етикети!“ – вероятно така разсъждава дребосъкът, когато види нова вещ. Той с упоение дърпа, къса и мачка етикетите. Души ги и дори ги опитва на вкус със съсредоточен и делови вид.

7. Нещо падна

Не е важно кой го е изтървал и какво точно е изпуснал. Нещотърсачът идва на помощ. Той скоростно ще изпълзи в мокрото петно, което е оставила след себе си падналата чашка. Ще протестира, ако решите да изхвърлите в кофата изпуснатия макарон, защото той е най-вкусното нещо, което му се е случвало да опита. Не го интересува кулата от кубчета, докато не я разруши и всичките й части не се срутят в краката му. В общи линии схващате логиката…

Игри за уморени майки

igra4ki2

8. Горещото ви кафе

Това, че някога сте приготвили нещо топло за дребосъка и сте го оставили да изстива едва ли ще го заинтересува. Направете си обаче кафе и посегнете за него, и ще видите как бързо ви изпреварва една малка ръчичка, чиито резки движения са максимално опасни. Само навикът и рефлексите ви на нинджа (придобити за някакви си девет месеца) могат да спасят вас и чевръстото бебе от кафепролитие.

9. Телефонът ви

Е, това е нещо свято! Тази супер кутийка, в която можеш да говориш, понякога дори ти отговаря, която родителите намират за много интересна и дори понякога й се смеят – накратко – тя не може да бъде оставена без внимание. Невероятна вещ!

10. Най-грозният предмет вкъщи

Откъде изобщо се е взел? Сигурно някой ви го е подарил преди време и дори не го забелязвате. Вие не, но вашето дете – да. Възможно ли е да бъде привлечено от този невероятен кич, явно няма да има никакъв вкус… Спокойно, по-скоро тази вещ е най-яркото петно в интериора (възможно е дори да има неприятен мирис или да издава силни звуци). Колкото и да е странно, децата харесват такива неща. Махнете кичозната вещ от очите му (свекърва ви я подари, нали). На възрастните обяснете, че сте я прибрали, за да не стане жертва на малките ръчички.

Източник: n-e-n


Прочетохте ли

Време за мама и син

Последно променена в Понеделник, 10 Септември 2018 14:40

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам