Мъжът и прахосмукачката

Автор: Янка Петкова

Мъжът и добре да живее, все някога се налага жена му да отсъства, и тогава остава насаме с прахосмукачката. За съжаление, този интимен момент може да има почти фатални последствия за електроуреда. И причината е единствено в пълното игнориране на основните правила за монтаж и демонтаж, които са създадени предимно, за да бъдат спазвани от жени.

В защита на мъжа ще кажем, че той много помага. Даже ще приведем и следните доказателства:

1. Той чисти с прахосмукачка, предварително сглобена от жена му. Обикновено ентусиазмът го връхлита, когато го налегнат ъпдейти и е принуден да изостави временно онлайн играта на шах. В такъв момент може да се поогледа, и виждайки жена си да се мотае наоколо, да каже: „Дай аз да почистя с прахосмукачката и без това нямам какво да правя, докато чакам.“

2. Той готви, пак когато я няма жена му. Може да прави пилешка супа по предварително продиктувана рецепта (и само с едно контролно позвъняване) и печено пиле в кесия по рецепта от интернет, със соев сос и лимон (е, може да има неприятни последствия, ако кесията е плътно затворена и фурната, която жена му току-що е изчистила, работи на вентилатор).

3. Той пазарува. По списък и по интуиция.

4. Той е и предпочитаният родител на дъщеря си, не само защото удовлетворява всякакви нейни капризи и финансира безумните й покупки (номер, който при майката не минава).

Мъж в хипермаркета

hipermarket

Както разбирате, това е човек с безспорни достойнства и жена му няма никакво основание да се оплаква, до момента, в който не реши да сглоби сам прахосмукачката, да почисти и да я разглоби.

Какви проблеми може да предизвикат тези елементарни действия, толкова елементарни, че да бъдат извършени и от една жена? Да разгледаме ситуацията по основни части:

Носещо тяло

(където са разположени бутоните за мощност, включване, изключване и прибиране на кабела, контейнерът за прах, филтърът, филтърът против алергии)

В тази част има два подводни камъка – първо филтърът против алергии НЕ СЕ ПЕРЕ, тъй като представлява основно фино нагънат пресован картон. Почиства се с четчица, която жена му е забутала някъде. Второ, пред филтъра против алергии производителите на световноизвестната марка са предвидили един друг филтър, който се ПЕРЕ, и за да бъде лесно изваден, са закачили малка дръжчица от корда. Толкова малка, че при едно невинно дръпване с неовладяна мъжка сила, да се скъса. Трето, бутонът за прибиране на кабела е за ПРИБИРАНЕ на кабела, а не за ваденето му. В противен случай ваденето може да се превърне в безкраен процес.

Маркуч, телескопична тръба, накрайници

И тук могат да възникнат някои проблеми. Само защото споменатите вече световноизвестни производители са проектирали нещата така, че с едно МНОГО ЛЕКО завъртане и щракване тези части да се съединят и напаснат. Разбира се, в случая с мъжа опцията „леко“ изначално се пренебрегва в полза на силата, в резултат на което въпросното напасване вече не може да се случи, тъй като механизмите са повредени. Подобен проблем може да възникне и с универсалния накрайник, защото за беда той също се сглобява само с леко завъртане и щракване на механизма.

Как да стана интелигентен колкото жената

prahosmukachka

Какъв в крайна сметка е резултатът от този иначе толкова благороден жест?

Сега жената разполага с прахосмукачка, чийто кабел вече не се прибира автоматично, маркучът и тръбата се сглобяват чрез сцепление, но това е временно, защото при по-рязко движение системата се разпада на съставните си части. Филтърът против алергии вече е филтър за алергии. Процесът на почистване е твърде бавен, изнервящ и като цяло - безсмислен. И всичко това, защото производителите на прахосмукачки не са предвидили използването на уреда от мъже.

Предвид резултатите от соловата акция на мъжа с прахосмукачката, жената си позволява да отправи някои предложения към производителите:

1. Спрете с тоя банален подход всичко да е елементарно. Ако искаме да интегрираме мъжете към процеса, трябва да е максимално сложно. Изключете опцията „сглобяване с леко завъртане и щракване“ – явно не работи. Бихте могли да направите процеса по-трудоемък и силов, с използването на гаечен ключ като минимум.

2. Махнете бутона за автоматично прибиране на кабела. И без това не се ползва по предназначение. Да се върнем на варианта ръчно навиване и закрепване със свински опашчици. Това е рутинен процес, нееднократно използван при работа с разклонители, дрелки и други подобни.

3. Време е да помислите за нещо по-добро от корда, за вадене и поставяне на филтъра. Няма нищо по-сигурно от лепило С 200, когато търсим стабилност. Това че филтърът ще трябва да се отлепя и залепя при всяко чистене е дребен детайл, важното е че процесът е познат, отработен и изисква основно мъжка сила.

4. Забравете филтрите против алергии на хартиена основа (поне в конкретния модел). Човек се подвежда и пере. Много по-добър вариант би бил филтър с решетка от неръждавейка.

Ако предложенията ви се струват регресивни, помислете за някакъв по-хай тек вариант, при който за да се задейства прахосмукачката, трябва първо да се инсталира съответното приложение в смартфона ( ако вече не сте го направили, разбира се). Може да превърнете целия неприятен процес на почистване в онлайн игра, която ще даде възможност на мъжете да контактуват със себеподобни и да обменят рецепти и идеи „направи си сам“. Освен това ще стимулирате геймърите да чистят нон стоп, преодолявайки ниво след ниво.

И току-виж един ден доживеем да кажем:

- Стига с тая прахосмукачка!


Препоръчваме ви още:

10 признака, че мъжът ви е нормален

Мъжки манифест

Кога да го пратиш при майка му

 

Последно променена в Четвъртък, 30 Август 2018 08:02
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

8 часа насаме със себе си

8 часа насаме със себе си

28 Дек, 2018 Възпитание

Пожелайте им лош късмет

Пожелайте им лош късмет

04 Ян, 2019 Образование

Обещайте си

Обещайте си

31 Дек, 2018 Истории

Зодиак 2019

Зодиак 2019

03 Ян, 2019 Забавно

Как свалих 15 килограма

Как свалих 15 килограма

11 Ян, 2019 Добра форма

Параноята от сопола

Параноята от сопола

23 Ян, 2019 Здраве

На лов за Пловдив

На лов за Пловдив

23 Ян, 2019 Нашите деца

Двайсет въпроса

Двайсет въпроса

21 Ян, 2019 Забавно

Кажи ми каква е майка ти…

Кажи ми каква е майка ти…

21 Ян, 2019 Възпитание

Винаги казвай „да“

Винаги казвай „да“

20 Ян, 2019 Отношения

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам