logomamaninjashop

Мъжът и прахосмукачката

Автор: Янка Петкова

Мъжът и добре да живее, все някога се налага жена му да отсъства, и тогава остава насаме с прахосмукачката. За съжаление, този интимен момент може да има почти фатални последствия за електроуреда. И причината е единствено в пълното игнориране на основните правила за монтаж и демонтаж, които са създадени предимно, за да бъдат спазвани от жени.

В защита на мъжа ще кажем, че той много помага. Даже ще приведем и следните доказателства:

1. Той чисти с прахосмукачка, предварително сглобена от жена му. Обикновено ентусиазмът го връхлита, когато го налегнат ъпдейти и е принуден да изостави временно онлайн играта на шах. В такъв момент може да се поогледа, и виждайки жена си да се мотае наоколо, да каже: „Дай аз да почистя с прахосмукачката и без това нямам какво да правя, докато чакам.“

2. Той готви, пак когато я няма жена му. Може да прави пилешка супа по предварително продиктувана рецепта (и само с едно контролно позвъняване) и печено пиле в кесия по рецепта от интернет, със соев сос и лимон (е, може да има неприятни последствия, ако кесията е плътно затворена и фурната, която жена му току-що е изчистила, работи на вентилатор).

3. Той пазарува. По списък и по интуиция.

4. Той е и предпочитаният родител на дъщеря си, не само защото удовлетворява всякакви нейни капризи и финансира безумните й покупки (номер, който при майката не минава).

Мъж в хипермаркета

hipermarket

Както разбирате, това е човек с безспорни достойнства и жена му няма никакво основание да се оплаква, до момента, в който не реши да сглоби сам прахосмукачката, да почисти и да я разглоби.

Какви проблеми може да предизвикат тези елементарни действия, толкова елементарни, че да бъдат извършени и от една жена? Да разгледаме ситуацията по основни части:

Носещо тяло

(където са разположени бутоните за мощност, включване, изключване и прибиране на кабела, контейнерът за прах, филтърът, филтърът против алергии)

В тази част има два подводни камъка – първо филтърът против алергии НЕ СЕ ПЕРЕ, тъй като представлява основно фино нагънат пресован картон. Почиства се с четчица, която жена му е забутала някъде. Второ, пред филтъра против алергии производителите на световноизвестната марка са предвидили един друг филтър, който се ПЕРЕ, и за да бъде лесно изваден, са закачили малка дръжчица от корда. Толкова малка, че при едно невинно дръпване с неовладяна мъжка сила, да се скъса. Трето, бутонът за прибиране на кабела е за ПРИБИРАНЕ на кабела, а не за ваденето му. В противен случай ваденето може да се превърне в безкраен процес.

Маркуч, телескопична тръба, накрайници

И тук могат да възникнат някои проблеми. Само защото споменатите вече световноизвестни производители са проектирали нещата така, че с едно МНОГО ЛЕКО завъртане и щракване тези части да се съединят и напаснат. Разбира се, в случая с мъжа опцията „леко“ изначално се пренебрегва в полза на силата, в резултат на което въпросното напасване вече не може да се случи, тъй като механизмите са повредени. Подобен проблем може да възникне и с универсалния накрайник, защото за беда той също се сглобява само с леко завъртане и щракване на механизма.

Как да стана интелигентен колкото жената

prahosmukachka

Какъв в крайна сметка е резултатът от този иначе толкова благороден жест?

Сега жената разполага с прахосмукачка, чийто кабел вече не се прибира автоматично, маркучът и тръбата се сглобяват чрез сцепление, но това е временно, защото при по-рязко движение системата се разпада на съставните си части. Филтърът против алергии вече е филтър за алергии. Процесът на почистване е твърде бавен, изнервящ и като цяло - безсмислен. И всичко това, защото производителите на прахосмукачки не са предвидили използването на уреда от мъже.

Предвид резултатите от соловата акция на мъжа с прахосмукачката, жената си позволява да отправи някои предложения към производителите:

1. Спрете с тоя банален подход всичко да е елементарно. Ако искаме да интегрираме мъжете към процеса, трябва да е максимално сложно. Изключете опцията „сглобяване с леко завъртане и щракване“ – явно не работи. Бихте могли да направите процеса по-трудоемък и силов, с използването на гаечен ключ като минимум.

2. Махнете бутона за автоматично прибиране на кабела. И без това не се ползва по предназначение. Да се върнем на варианта ръчно навиване и закрепване със свински опашчици. Това е рутинен процес, нееднократно използван при работа с разклонители, дрелки и други подобни.

3. Време е да помислите за нещо по-добро от корда, за вадене и поставяне на филтъра. Няма нищо по-сигурно от лепило С 200, когато търсим стабилност. Това че филтърът ще трябва да се отлепя и залепя при всяко чистене е дребен детайл, важното е че процесът е познат, отработен и изисква основно мъжка сила.

4. Забравете филтрите против алергии на хартиена основа (поне в конкретния модел). Човек се подвежда и пере. Много по-добър вариант би бил филтър с решетка от неръждавейка.

Ако предложенията ви се струват регресивни, помислете за някакъв по-хай тек вариант, при който за да се задейства прахосмукачката, трябва първо да се инсталира съответното приложение в смартфона ( ако вече не сте го направили, разбира се). Може да превърнете целия неприятен процес на почистване в онлайн игра, която ще даде възможност на мъжете да контактуват със себеподобни и да обменят рецепти и идеи „направи си сам“. Освен това ще стимулирате геймърите да чистят нон стоп, преодолявайки ниво след ниво.

И току-виж един ден доживеем да кажем:

- Стига с тая прахосмукачка!


Препоръчваме ви още:

10 признака, че мъжът ви е нормален

Мъжки манифест

Кога да го пратиш при майка му

 

Последно променена в Четвъртък, 30 Август 2018 08:02

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам