logomamaninjashop

Плувом, марш!

Автор: Иво Иванов

Разпускаме кротко на минерален басейн с малкия. Около нас, за наш късмет, са се разположили семейства чужденци – тихи и дискретни. Няма да чуеш от тях оглушителен рев: „Иванеее, ако влезеш сам във водата и ми се удавиш, после ще те пребия!“
По някое време следобед в стройна колона пристига колоритна групичка, която веднага приковава вниманието на плажуващите: татко и две малки момиченца с дълги до кръста руси коси. Същински русалки. Момиченцата, де. И тримата са облечени с еднакви яркооранжеви тениски – явно идеята е да се забелязват отдалече. Е, не останаха незабелязани...
Мъжът подава команда и всички се събличат синхронно. Следват нареждания на висок глас как да се сгънат дрехите и къде да се оставят. Всички рабираме, че тия деца имат железно възпитание и са много дисциплинирани.

След инструктажа дългокосите създания са строени по бански край басейна в очакване на команда "Плувом, марш!" Тогава става ясно, че „русалките“ всъщност са момчета, най-вероятно близнаци. Дългите руси коси са в пълен контраст със суровото им спартанско излъчване. Таткото задава плувния стил и указва на висок глас в каква посока и точно докъде трябва да плуват и след подаден сигнал, по-високото момче се мята като косатка във водата, опръсквайки обилно всички наоколо. След него във водата се хвърля бащата, вдига хоризонтално ръка край ръба на басейна и подава команда: „Скачай!“ Второто момче отскача като дресиран делфин високо над протегнатата ръка и се гмурва надълбоко. За момент се притеснявам да не си удари главата в дъното, защото все пак сме в детския басейн, който е дълбок само 1,20 м.
Щем не щем, ставаме свидетели на атрактивна демонстрация на силов бътерфлай, като таткото държи здраво краката на момчетата с ръце и те използват само ръцете си под порой от наставления и хвърчащи навсякъде пръски вода. Уау, впечатляващо!

Забавни и полезни игри с вода

12326 ok

Всички останали са се отдръпнали в края на басейна и наблюдават озадачени и недоумяващи тренировката на младите морски пехотинци. Очаквах тоя амбициозен родител-треньор да извади свирка и да ни строи и нас в две редици – какво се размотаваме така хаотично из басейна като някакви... медузи! Ние си се плацикаме безгрижно, ама тия деца явно ги подготвят за „тюлени“, а това изисква сериозна работа и спартански усилия. Затова и таткото-треньор е с каменното изражение на цар Леонид от филма „300“. ЖеУезен!
До мен две млади жени гледат изпод слънчевите си очила „тренировката“ с любопитство, което вече започва да преминава във възмущение. По-нахаканата от двете, мощната кака с големия бюст, заключава: „Тоя е свиреп!“.
При тая реплика вече не мога да устисквам повече и избухвам в смях. Цялата ситуация е наистина комична. Разбирам да беше спортен басейн за тренировки, но това е детско басейнче, за Бога!

Не успяхме да проследим останалата част от подготовката на „тюлените“, защото внезапно излезе силен вятър, който най-безцеремонно развали дисциплината, като обърна чадъра им и отнесе нанякъде багажа им, та таткото се хвърли да го събира. После се изсипа пороен дъжд с градушка и всички се приютихме в съблекалните. Всички без „тюлените“. Предполагам, че са останали да правят лицеви опори под градушката.

P.S.: Ако таткото-треньор чете историята, да знае, че нямам лоши чувства. Разказвам я, защото отстрани погледнато, беше смешно. Само един съвет – да я кара малко по-полека. Деца са, а не войници. Имат нужда и да се забавляват, не само да изпълняват заповеди. Стори ми се, че не им е забавно на момчетата. Иначе респект за дисциплината и за плувните умения.


Препоръчваме ви още: 

Йонизми & Бобизми

Малки гръцки хроники

Явашеви на почивка

На ти тебе "Селпарк"!

Последно променена в Събота, 07 Юли 2018 20:54

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам