Плувом, марш!

Автор: Иво Иванов

Разпускаме кротко на минерален басейн с малкия. Около нас, за наш късмет, са се разположили семейства чужденци – тихи и дискретни. Няма да чуеш от тях оглушителен рев: „Иванеее, ако влезеш сам във водата и ми се удавиш, после ще те пребия!“
По някое време следобед в стройна колона пристига колоритна групичка, която веднага приковава вниманието на плажуващите: татко и две малки момиченца с дълги до кръста руси коси. Същински русалки. Момиченцата, де. И тримата са облечени с еднакви яркооранжеви тениски – явно идеята е да се забелязват отдалече. Е, не останаха незабелязани...
Мъжът подава команда и всички се събличат синхронно. Следват нареждания на висок глас как да се сгънат дрехите и къде да се оставят. Всички рабираме, че тия деца имат железно възпитание и са много дисциплинирани.

След инструктажа дългокосите създания са строени по бански край басейна в очакване на команда "Плувом, марш!" Тогава става ясно, че „русалките“ всъщност са момчета, най-вероятно близнаци. Дългите руси коси са в пълен контраст със суровото им спартанско излъчване. Таткото задава плувния стил и указва на висок глас в каква посока и точно докъде трябва да плуват и след подаден сигнал, по-високото момче се мята като косатка във водата, опръсквайки обилно всички наоколо. След него във водата се хвърля бащата, вдига хоризонтално ръка край ръба на басейна и подава команда: „Скачай!“ Второто момче отскача като дресиран делфин високо над протегнатата ръка и се гмурва надълбоко. За момент се притеснявам да не си удари главата в дъното, защото все пак сме в детския басейн, който е дълбок само 1,20 м.
Щем не щем, ставаме свидетели на атрактивна демонстрация на силов бътерфлай, като таткото държи здраво краката на момчетата с ръце и те използват само ръцете си под порой от наставления и хвърчащи навсякъде пръски вода. Уау, впечатляващо!

Забавни и полезни игри с вода

12326 ok

Всички останали са се отдръпнали в края на басейна и наблюдават озадачени и недоумяващи тренировката на младите морски пехотинци. Очаквах тоя амбициозен родител-треньор да извади свирка и да ни строи и нас в две редици – какво се размотаваме така хаотично из басейна като някакви... медузи! Ние си се плацикаме безгрижно, ама тия деца явно ги подготвят за „тюлени“, а това изисква сериозна работа и спартански усилия. Затова и таткото-треньор е с каменното изражение на цар Леонид от филма „300“. ЖеУезен!
До мен две млади жени гледат изпод слънчевите си очила „тренировката“ с любопитство, което вече започва да преминава във възмущение. По-нахаканата от двете, мощната кака с големия бюст, заключава: „Тоя е свиреп!“.
При тая реплика вече не мога да устисквам повече и избухвам в смях. Цялата ситуация е наистина комична. Разбирам да беше спортен басейн за тренировки, но това е детско басейнче, за Бога!

Не успяхме да проследим останалата част от подготовката на „тюлените“, защото внезапно излезе силен вятър, който най-безцеремонно развали дисциплината, като обърна чадъра им и отнесе нанякъде багажа им, та таткото се хвърли да го събира. После се изсипа пороен дъжд с градушка и всички се приютихме в съблекалните. Всички без „тюлените“. Предполагам, че са останали да правят лицеви опори под градушката.

P.S.: Ако таткото-треньор чете историята, да знае, че нямам лоши чувства. Разказвам я, защото отстрани погледнато, беше смешно. Само един съвет – да я кара малко по-полека. Деца са, а не войници. Имат нужда и да се забавляват, не само да изпълняват заповеди. Стори ми се, че не им е забавно на момчетата. Иначе респект за дисциплината и за плувните умения.


Препоръчваме ви още: 

Йонизми & Бобизми

Малки гръцки хроники

Явашеви на почивка

На ти тебе "Селпарк"!

Последно променена в Събота, 07 Юли 2018 20:54
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Да ги научим да учат

Да ги научим да учат

18 Сеп, 2018 Възпитание

Възпитание според зодията

Възпитание според зодията

17 Сеп, 2018 Възпитание

Пред прага на училището

Пред прага на училището

17 Сеп, 2018 Образование

Расте, но не старее

Расте, но не старее

17 Сеп, 2018 Истории

Не искам да съм мечка

Не искам да съм мечка

16 Сеп, 2018 Възпитание

Чао, чао, какиии!

Чао, чао, какиии!

16 Сеп, 2018 Образование

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам