logomamaninjashop

Криворазбраният Бай Ганьо

"Бай Ганьо чете "Бай Ганьо", художник Илия Бешков, 1947 г. "Бай Ганьо чете "Бай Ганьо", художник Илия Бешков, 1947 г.

Автор: Стамена Марашева-Петкова

След последни научни изследвания, данните съобщават, че Bai Ganios homofobus (Бай Ганьо) е застрашен от изчезване вид и в близките десетилетия, неговият вид може да бъде заличен посредством култивиране и опитомяване от хората. Това е едно същество, което за първи път е открито от Алеко Констанстантонов. За първи път материалите за Бай Ганьо са отпечатани през април 1894 г. в списанието за наука, литература и критика „Мисъл”. Днес обаче Bai Ganios homofobus, известен като Бай Ганьо, може да изчезне също като северния бял носорог и да се превърне в митично същество като Торбалан, Йети, Баба Яга, златната рибка и други приказни създания.

Бай Ганьо все още може да бъде открит в населените места, затова е важно да можем да го разпознаваме с цел да запазим този рядък вид. Има няколко маркера, по които можем да разпознаем съществото.

1. Външен вид

През пролетно-летния сезон Bai Ganios homofobus предимно може да се види с ансамбъл от бял на цвят потник, който най-често е с жълти петна в областта около яката и подмишниците. В най-горещите летни месеци, този потник изчезва, но следите от него са видими заради разликата в тена. Втората част от ансамбълчето са късите гащи, те варират в различни цветове и шарки, предимно с хавайски мотиви. Джапанките са неразделен мотив от външния вид на Бай Ганьо.

През есенно-зимния сезон, Бай Ганьо се среща предимно със загащена в панталона риза (най-често каре). Панталонът е в тъмни цветове, предимно кафяв. Плетени обувки през есента и гумени ботуши през зимата.

Окосмяването е различно при различните видове. Могат да бъдат срещнати видове с буйни кечета с мазен корен или такива с оредяващо окосмяване, прикриващи го посредством прехвърляне на коса, умишлено оставена по-дълга от единия край (коса назаем). Като трябва да се обърне внимание, че окосмяването по главата е обратнопропорционално на това на тялото т.е. колкото по-малко на главата, толкова повече на гърба. Има обаче и такива, които са късо подстригани и често не биват разпознавани първоначално като представители на вида Бай Ганьо.

2. Поведение

Bai Ganios homofobus може да бъде разпознат по поведението, защото то е основния белег за този биологичен вид. Най-често този вид е определян като див (селянин) предимно заради уменията по шофиране. Бай Ганьо паркира малката си барака, така че да заеме две паркоместа. Не е научно доказано, но по последни данни не са жените най-лошите шофьори, а индивидите от Bai Ganios homofobus. Те не полагат особени грижи за колата си и тя често бива разпознавана посредством интериора - чергички, възглавнички и дори найлон по седалките; изкуствени цветя или плюшени играчки за задното стъкло. Всякакви видове висулки на огледалото за задно виждане. В колата задължително всички пепелници са препълнени с фасове и пепел.

Друг белег на Бай Ганьо е общуването с другите индивиди. Той счита себе си за висша фигура в хранителната верига. Той е най-умен, най-компетентен, най-интелигентен. Не се съобразява с околните, дори да извършва велика простотия като да остърже калните си обуща на стълбите във входа, да заеме всички общи помещения в блока със своите боклуци, да изхвърли кофата за боклук през прозореца и да замеря съседските деца с фасове. А ако някой му направи забележка, бива псуван, обиждан, дори бит.

3. Ареал на обитаване

Индивидите от Bai Ganios homofobus могат да бъдат видени във всички ареали. В градска среда, така наречените urban Bai Ganios homofobus, и в селска среда - wild Bai Ganios homofobus. Първите обитават панелки и са кошмар за съседите (нещо като хлебарките). Проблемите, които създават за живущите в блоковете, са от всякакво естество. От скандали със съседи до уриниране по общите части на блока. Вторият тип са по-неагресивни спрямо околните, въпреки че името им е wild Bai Ganios homofobus. Тези индивиди също създават проблеми на съседите си, но най-често имат свое място, където правят свинщините си.

4. Размножаване

Независимо от средата си, индивидите Бай Ганьо имат ритуали, които се спазват, за да привличат женските. Такива ритуали са консумацията на ракия и пушенето на евтини цигари. Този ритуал се извършва предимно вечер и включва шопска салата и домашна ракия, когато няма домашна, може и евтина купешка. По този начин Bai Ganios homofobus произвеждат миризма, с която да привличат женски. Съчетанието от миризма на евтина ракия, салата, цигарен дим и пот е много силно, много рядко може да привлече някоя женска, почти никога, но въпреки това индивидите от вида Бай Ганьо не спират да извършват ритуала си. Ако пък са създали поколение и имат своя женска, то това се е случило в по-ранен период от живота на Bai Ganios homofobus, когато белезите на същество от този вид не са били толкова ясно изразени и женската е била заблудена.

5. Общуване

Както вече споменахме, Bai Ganios homofobus считат себе си за най-висши. Грубият език и вулгарните думи са на почит в техния речник, който е с две думи по-беден от този на едногодишно дете. В повечето случаи общуването с тези индивиди е неприятно и болезнено за околните, това е и основната причина да се правят опити от хората да бъдат опитомявани и култивирани.

Като извод от анализа на данни, може да се счита, че Bai Ganios homofobus е изчезващ вид. Повечето съвременни български мъже са културни, интелигентни, отнасят се с уважение към жените и дори и те страдат от присъствието на Bai Ganios homofobus в съседство.

В следващата научна статия ще бъдат разгледани и женските от вида Bai Ganios homofobus, които също са изчезващ вид, но както мъжките, така и те, все още могат да бъдат срещани в обществото и да заплашват мирното и кротко съществуване на околните хора.

P. S. За съжаление индивидите от Bai Ganios homofobus най-вероятно няма да могат да прочетат статията за себе си, защото не им се занимава с глупости като интернет, компютри и ала-бала такива, пък и не знаят как да се справят с техниката. Останалите индивиди обаче могат да се посмеят и забавляват на техен гръб и да се надяват да не попаднат на Bai Ganios homofobus.

 

 

Препоръчваме ви още:

Криворазбраната социална мрежа

Криворазбраното майчинство

Криворазбраното здравеопазване

Последно променена в Петък, 30 Март 2018 10:48

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам