logomamaninjashop

Как остаряват различните зодии

Възрастта е относително понятие и не се определя от рождената дата в личната ни карта. На някои очите им младеят и в преклонна възраст, други губят интерес към живота още на 40. Според астролозите всеки зодиакален знак има свое разбиране за това как трябва да протича животът му, когато достигне златните години.

Овните са активни и упорити, и да ги изпратиш в пенсия е доста рисково намерение. С възрастта те стават все по-добри професионалисти и могат да сложат в джоба си всеки млад специалист. В състояние са да натрият носа на всеки вчерашен хлапак, който ламти за мястото им. Отстоявайки правата си, те работят много по-дълго от останалите и излизат в пенсия, когато сами решат, че е настъпил моментът за това. Когато загърбят активната работа, се отдават на безгрижен живот, за да компенсират изгубените в правене на кариера години.

36917752 l

С годините Телците поемат ролята на стожер на рода и семейството и това им се отдава с лекота. Под тяхната опека, грижа и контрол е цялото семейство: децата, внуците, неориентираният зет, домашният любимец, който децата са довели вкъщи без разрешение. Телецът управлява семейството дори ако част от него е на друг континент. Основната му тревога е как ще се справят без него децата му и на кого приличат толкова безхаберни.

baba6

Близнаците винаги се изненадват, ако случайно пред погледа им попадне рождената им дата: „Кога станаха толкова? Сякаш вчера беше… “ При това не се вълнуват от бръчки и бели коси, възмущава ги нещо съвсем друго – защо ги болят ставите, накъде е хукнало кръвното им налягане, каква е тая умора напоследък. Въпреки това живеят на високи обороти, изобщо не обръщат внимание на предателските сигнали на организма си и на молбите на деца и внуци да намалят темпото.

Семейно-ориентираните Раци стават все по-енергични с годините. Те като че ли най-сетне намират своята реализация с появата на внуците. Веднага се превръщат в енергични млади баби, които с едната ръка варят супа, с другата люлеят бебето, с третата… Едновременно с това успяват да вземат по-големите от училище и да ги заведат на извънкласни форми. Ако все още не са се обзавели с внуци, а децата им са пораснали и живеят самостоятелно, Раците решават, че е крайно време да се сдобият с малка кокетна виличка, в която да отглеждат зеленчуци и подправки за своите гурме експерименти. А някои от тях дори могат да открият нови възможности за кариера и, повярвайте, ще им се получи.

baba4

Зрялата Лъвица няма да меси питки и да бърше сополиви носове. Внуците ще приема в дните си за посещения. Съвсем възможно е да започне да пише мемоарите си (има какво да разкаже), да пътешества, да продължи да блести в обществото. С удоволствие ще организира семейни сбирки. Внуците ще я обожават, за разлика от родителите им. Тя ще поощрява малките им лудости и дори ще ги финансира.

За Девите годините не променят нищо. Те открай време са зрели, сериозни и перфекционисти. Още на 30 години обичат да си спомнят „добрите стари времена“, да дават съвети и да критикуват. Сега вече ще могат да се заемат с възпитанието на младото поколение или да оставят децата си на мира и да се отдадат на гоблените и орхидеите, докато следят любимия си сериал. Може да си завъдят и едва-две котки. Напълно реално е да се увлекат по здравословния начин на живот (и без това винаги са следили здравето си внимателно) и да се присъединят към някоя група връстнички, които практикуват спортно ходене в парка.

baba5

Най-важното за Везните е мнението на околните, което винаги е влияело на решенията им. След определена възраст, те започват да разбират, че сега могат правят всичко, което искат: да се занимават със стрийт денс, да тероризират съседите, които са ги мъчили години наред, да се отдадат на духовни практики или да се заглеждат по младите мъже минаващи покрай тях. Изобщо Везните най-сетне престават да зависят от чуждото мнение и се наслаждават на възрастта си.

Скорпионката остарява с достойнство. С възрастта се превръща в Кралицата-майка, която помъдряла от опита е готова да сподели с младото поколение мнението си за него, въпреки че никой не го иска. Да спориш с баба си - скорпионката, не е безопасно, в най-добрия случай ще те лиши от наследство. Всъщност скорпионите наистина имат какво да споделят, имат вярно око за хората, а животът им обикновено е интензивен и пълен със събития. Е, не всички са подходящи да бъдат цитирани пред децата.

baba3

Тънката, стегната възрастна дама Стрелец, със странен цвят на косите и с ярки обувки на високи токчета, може да бъде открита в нощен клуб. А ако се опитате да й кажете, че трябва да намали темпото и че това място не е за хора на нейната възраст, ще ви изгледа озадачено. Жените от този знак просто не забелязват годините и са уверени, че всичко им е ОК. Те са винаги готови за приключения и в душата си остават момичетата, които някога са били.

Вероятно си спомняте филма за странния случай на Бенджамин Бътън. Той, по всяка вероятност, е бил Козирог. Представителите на този знак са сериозни и дисциплинирани още в детството си. Те знаят какво искат, упорито преследват целите си. С възрастта, постигнали сериозни финансови успехи, могат да си позволят да се отпуснат и да посрещнат старостта някъде на Бали, в компанията на млади Стрелци или Близнаци.

baba2

Мисълта за пенсиониране радва активните, творчески настроени Водолеи. Най-накрая ще ги оставят на мира, ще могат да правят каквото си искат и ще се отдадат на безделие. И наистина, след излизане в пенсия, те с ентусиазъм не правят нищо… две-три седмици. После им става много скучно и преоткриват себе си в някакво (или няколко) занимание – екстравагантно хоби или нова работа.

Още след 30-та си година Рибите започват да се оглеждат в огледалото, търсейки издайнически признаци. Тази мисъл им е безкрайно неприятна, затова категорично отказват да остареят. И това им се отдава в пълна степен. Те винаги изглеждат 10-15 години по-млади от връстниците си. А за да се отърсят напълно от признаците на старостта, често си хващат млади любовници. След години, когато все пак възрастта започне да взема своето, в паузите между срещите си с привлекателни мъже, могат да се отдадат на кулинария или някакво приложно изкуство.

44121626 l


Препоръчваме ви още:

Зодиите на детската площадка, в клас и в любовта

Кажи ми коя зодия си, за да ти кажа какво пиеш

Лъвът – цар на пътя, Везните – подвижна опасност

Последно променена в Неделя, 04 Март 2018 17:30

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам