Телохранителка

Автор: Светла Чимчимова

Когато беше на около две години, Гого силно наподобяваше по релеф и визия на вкусна козуначена кифла. Заради извънредно примамливия си външен вид, беше обект на чести атаки от познати и непознати фенове, които го побутваха, бучкаха, поомачкваха, но най-вече го щипеха по бузите. Налагаше се да е под постоянна охрана и отбрана, осъществявана с всички сили и средства. На първо време аз се разделих с вродения си дружелюбен израз на лицето и го замених с по-известния сред народа "серт сурат". Леля му Роси направи табелчица, която висеше на количката и гласеше: ,, Моля не ме щипете, аз не съм играчка!". Но разчитахме най-вече на жива, висококвалифицирана охрана. Главен завеждащ на длъжността беше Яна. По това време тя беше към четиригодишна, руса като слънчев лъч и ефирна като елф. Зад тази приказна външност обаче се криеше смелост на шотландски боец, решителност да отстоява позиции и вроденото умение да отблъсква натрапници. Без да преувеличавам, умения, от които охраната на американския президент имаше какво да научи. Дребен на ръст, високо концентриран респект, опакован във външност с ангелски дизайн. Ей това беше Яна и беше най-добрата.

Веднъж съвсем сама се справи с цяло ято английски бабички. Подмамени от крайно апетитния външен вид на Гого, поданичките на Нейно величество, забравили за традиционната англосаксонска сдържаност и обноски, налетяха на орляци да ми пипат детето. Преди да сваря да кажа: ,,Сори!", Янчето застана пред количката, с ръце на кръста в поза „сурвачка“, и с поглед като кинжал и придружаващото го сърдито изражение, успя да внуши на клетите потомки на Уилям Завоевателя, че нейното не се пипа, и че ако тя беше командвала френската армия при Аженкур, Англия щеше да се ограничи до размерите на графство Есекс. Респектирани, бабетата се запряха и се задоволиха да замерят обекта на обожанието си с комплименти по-характерни за бонбонената промишленост.

И така един ден, ние тримата тръгнахме на шопинг, с ясно разпределени роли: аз пазарувам, Гого кротува, Яна отговаря за сигурността. Влизаме в магазин за дънки. Аз вземам няколко чифта, паркирам количката, така че да имам пряка видимост от пробната, казвам на Янчето: ,, Пази бебето." - и влизам да видя дали мога да се намъкна в размер отпреди раждането или ще трябва да си поставям по-реалистични цели, като да спечеля Нобелова награда за химия например. Яна заема поза швейцарски гвардеец, а Гого започва да пръска чар и дружелюбие. Собственикът на този рай от деним, стар познайник от дискотеките в края на осемдесетте, решава да установи контакт с невръстните - или от искрена любов към децата, или като добра търговска практика, с цел преминаване на определени парични потоци от мен към банковата му сметка. Приближава към децата и ги заговаря с неособено оригиналната реплика: "Я, какво сладко бебе!" - Яна се прави, че този опит за дипломация не я засяга. Гого обаче, оценил комплимента, показва целия наличен набор от зъби. Набрал смелост, момъкът продължава: "А как се казва?" - Гого се представя според възможностите си. Дънкарят обаче има по-високи цели, а именно да разтопи малолитражната ледена кралица. Прикляка до количката, посяга към бебето и прави нелеп опит да се пошегува: "Аз ще взема да го открадна, като не ми казваш нищо." - На Яна това нахалство й дойде до под бретона, леко се приведе напред, фиксира натрапника в очите, отвори устичка като майска роза и от нея излезе гласа на лорд Волдемор:

- ТОВА Е ГОГО! ТОЙЕНАШШШ!!! И НЕ СЕ ПИПА С МРЪСНИ РЪЦЕ!

От ударната вълна човекът залитна назад, без малко да падне, и изтегляйки се с подтичване, си плю три пъти в пазвата. Аз излязох от пробната, полузадушена от смях, платих един чифт дънки и си подбрах дружината. На изхода Гого помаха с ръчичка, а Янчето вежливо каза: "Приятен ден!"

 

Препоръчваме ви още:

Защо „ТО“ не може да се случи на нашите деца

Стокхолмски синдром

До дъщеря ми

Последно променена в Вторник, 06 Февруари 2018 08:46
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Система, зачената в грях

Система, зачената в грях

19 Окт, 2018 Истории

Майка на деветокласник

Майка на деветокласник

22 Сеп, 2018 Образование

Безизходица

Безизходица

07 Окт, 2018 Истории

Ами аз изкарвам парите…

Ами аз изкарвам парите…

05 Окт, 2018 Забавно

Обичам сина си повече

Обичам сина си повече

06 Окт, 2018 Отношения

Теб те е страх от мен

Теб те е страх от мен

22 Окт, 2018 Истории

За Валери и Креслите

За Валери и Креслите

22 Окт, 2018 Истории

Този етап

Този етап

21 Окт, 2018 Добра форма

Душа не се трансплантира

Душа не се трансплантира

20 Окт, 2018 Истории

Не ме гони!

Не ме гони!

19 Окт, 2018 Истории

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам