logomamaninjashop

Съвременната баба

Автор: Станислава Славова-Петкова

За да ви наемем за баба, вие трябва да отговаряте на следните условия:

Да владеете 100 метра гладко бягане и/или бягане с препятствия. Предимство е, ако изпълните норматива, носейки тежест от 10 кг. Нормативът се определя от детето към момента, от който ви наемаме. Детето е с преднина от два метра.

Да умеете да готвите яденета без лук, а магданозът да е умело прикрит. Лещата и бобът да са като на леля Данче от градината. Пълнените чушки да са без чушките, пържените картофи без олио, а кюфтетата да от соя, с вкус на кайма. Предимство е, ако успеете да маскирате някой нелюбим зеленчук или плод като друг, който детето яде (напр. краставица, маскирана като домат, ябълка като банан и др.).

Трябва да умеете да оказвате първа помощ – истинска и въображаема – от вадене на млечен зъб до разрешаване на ситуация от рода на: „Пък той ми каза, че няма да играе с мен и сега ме боли главичка/сърчице/ пръстче и само сладолед може да ми помогне.“

Да владеете поне един западен език и да разговаряте с детето на него.

Да притежавате шофьорска книжка, категория С, но също така да умеете да карате колело, ролери, тротинетка или поне да знаете инструкциите за каране на тези превозни средства.

Да притежавате минимум начална степен по математика и български език.

Отлични умения за преговори, логическо и абстрактно мислене, разрешаване на проблемни ситуации, близки до връщане на заложници.

Някога да сте тренирали боен спорт и скоро да сте се явявали на олимпиада за ветерани (или да тренирате два пъти седмично, поддържайки форма).

Да боравите със съвременна техника, да умеете да играете на минимум две популярни електронни игри. Да сте готови да се учите в движение на други две. Solitaire не се брои, Minecraft – да.

Да притежавате профил поне в една социална мрежа.

В случай че наблизо няма електронно устройство, да умеете да играете на „въшки“, „морски шах“, „бесеница“, „судоку“, да умеете да съставяте кръстословици на български и чуждия език споменат по-горе.

Да можете да играете на футбол/федербал/ народна топка/ дама/ скачане на ластик. Ако не умеете никоя от тези игри, остават ви стоте метра гладко бягане от началото, но в серия.

Да носите винаги свирка, две шишета с вода, солети, мокри и сухи кърпички, евентуално памперси и мляко, превързочни материали, нещо което свири и има светлини, шапка и един комплект дрехи за преобличане според сезона, мобилен телефон – това е за детето. За вас си вземете каквото прецените (всичко това трябва да се вмести в 10-те килограма споменати по-горе).

Да умеете да боравите с елементарни медицински препарати и апаратура като термометър, пипетка, лепенки, капки за уши, нос, повръщане, Панадол, хомеопатия. Предимство е умението за превързване на рани (реални и въображаеми). За по-сериозни наранявания ще ви трябва шофьорската книжка спомената по-горе, както и добра навигация до най-близкия медицински център (може да имате книжка и/или мотор, но в случай на травма, колата е с предимство).

Ако носите очила, слухов апарат или такъв за мерене на кръвно, моля, убедете се, че имате резервна бройка, а също така се подсигурете и с батерии. Последните трябва да съвпадат като форма и волтаж с играчката, която свири и има светлини от по-горе.

Желаем ви успех!

******************

Препоръчваме ви още: 

Защото баба така каза

Лоши работи

Най-готиният дядо на света

Който има деца, да си ги гледа

Последно променена в Вторник, 02 Януари 2018 20:06

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам