10 новогодишни суеверия

Ако не сте от хората, които се въртят три пъти и плюят в пазвата си, когато черна котка им мине път, този текст не е за вас. Той е за онези суеверни натури, за които последният ден от старата година е определящ за цялата следваща. Те трябва да знаят, че има някои неща, които категорично не бива да правят, ако искат новите 365 дни да са по-добри от изминалите.

1. Решили сте да посрещнете настъпването на Новата година удобно облечени в анцуг или пижама? Груба грешка! Дори да не сте успели да си купите нещо новичко, извадете от гардероба любимата си официална дреха и се нагласете. Това минимално усилие ще ви гарантира, че 2018-а ще е година на успех и обновление.

2. Не посрещайте Новата година с празни джобове. В тях трябва да дрънкат, не семки и бонбонки, а метални левчета (в никакъв случай банкноти). Звънът на парите в полунощ ви гарантира финансов успех през следващата година.

3. Веднъж седнали край масата, не говорете за работа и делови планове. Ще уплашите късмета!

4. Забравете частицата „не“, когато изричате празничните си желания. Не казвайте: „Не искам да бъда беден!“ Прошепнете на Вселената: „Искам да бъда богат и успешен!“

5. Не сядайте на празна маса. Направете го едва, когато вече е сервирано. Поглезете се с любими ястия. Това ви гарантира сита година.

6. Омарите, раците и всякакви ракообразни не са подходящото гурме за тази вечеря. Иначе през цялата година ви очакват провали и неуспехи.

7. Не посрещайте Новата година в уединение. Дори големите компании да не са ви по вкуса, присъединете се към близки или приятели. Така ще се предпазите от самота през идната година.

8. Макар конфигурацията „петел сред кокошки“ да е благоприятна за господата в друго време, тази вечер не е време да блестите сам сред дамите. Ако няма друг вариант, можете поне в полунощ да излезете и да поздравите съседа с наздравица. Иначе ви очакват трудности в личния живот.

9. Не лягайте преди да е настъпила Новата година, иначе тя ще ви „отмъсти“ и няма да ви донесе ярки събития и интересни запознанства, ще премине вяло и тъжно.

10. И когато вдигнете чаша в полунощ, не съжалявайте, ако отиващата си година не е била достатъчно успешна. Благодарете й и с надежда мислете за тази, която идва. Така ще привлечете радостта в живота си!

По материали от интернет за вас подготви Янка Петкова.


Препоръчваме ви още:

12 идеи за незабравима новогодишна нощ

Коледни пожелания за зевзеци

Как да сбъднем новогодишните си планове

Последно променена в Събота, 30 Декември 2017 10:03
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Усмихни се! Имаш рак!

Усмихни се! Имаш рак!

19 Юли, 2018 Отношения

Деветата рокля

Деветата рокля

18 Юли, 2018 Истории

Имам нужда от теб!

Имам нужда от теб!

17 Юли, 2018 Отношения

Солени целувки и пясък в косите

Солени целувки и пясък в косите

17 Юли, 2018 Развлечения

Скъпи учителю

Скъпи учителю

17 Юли, 2018 Образование

Тайното училище на Илон Мъск

Тайното училище на Илон Мъск

17 Юли, 2018 Образование

Facebook

#thessaloniki #theoldport #justloveit

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на