Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Явашеви на почивка

Автор: Калоян Явашев

Семeйствата Явашеви и Джендови сме на почивка в беш йълдъз отел Тюркие. Четирима възрастни и 3 деца се опитваме да не се избием взаимно и съответно - да не нараним фатално другите гости.

Денят ни започва към 7:00, с викове и крясъци. Представата за добро начало на деня за сина ми, е да прескочи в кошарата на сестра си и скубейки я, да й скача по главата. Тя толкова е свикнала да я будят така, че дори и брат й да пропусне тормоза, по навик се разкрещява точно в 7:00. Аз си измивам каквото мога в банята и започва техния тоалет. Смяна на памперса и обличане... 40 минути минимум. Незнайно защо нашите деца ожесточено си пазят памперсите и сутрешния им пълнеж. След като се справим със смяната, трябва и да ги обличаме.

Сьомга с епилепсия и осем крака е по-лесна за обличане от сина ми.

Само той ми коства към 1500 калории, докато го облека. Щерката е по-лесна, въпросът е да си хареса боди, рокля и обувки... 35 минути.

Всеки, който е ял в ресторант "ол инклузив", знае за каква шумна, анархична, предвъстаническа атмосфера говорим. Отвсякъде крещят гости, деца, сервитьори, тракат и се чупят чаши, чинии, кратуни... изобщо ние се вписахме като бацили в блато. Грабнахме детски столчета и решихме да учим децата да ядат сами. Идеята да хване нещо и да го сложи в устата си, за да се наяде, е очевидно чужда за сина ми. Иначе лапа всичко: фасове, бъркалки, гуми на колички, буболечки, но храна - не. Щерката обаче яде стабилно. Домати! Направо с касетките. И макарони. Хотелът е „вътре“ от нейния апетит. Когато спрем да й даваме да яде, ходи да проси от другите маси като си вдига рокличката. Абе, туй лапе оправно излезе.

93064455 l

Следва плаж. На басейна вече ни е забранено да ходим. Тук борбата загрубява и залозите се вдигат. Тримата дразнители са в непрекъснат конфликт, който отблъсква евентуални съседи и ние се ширим на 8 шезлонга. Не че сядаме често. Малки войни се водят за кофички, гребла, джапанки, лопати, бира, пясък, сламки, топки, вода, слънце, но най-жестока беше за метлите на персонала. Синът ни често решава, че сме му под нивото и се приобщава към други семейства, вероятно с надеждата, че те ще го оставят да прави каквото си иска. Те бързо ни го връщат, без изключение.

След плажа решаваме да се съвземем в лобито.

Там всички ни познават, но не се гордеем с това.

Най-често се случва да крещим и бягаме след питомците си, като стресираме дори и рибите в аквариума. За обяд обстановката е същата, но този път първо трябва да изчистим пясъка от устите им. Много пясък. Точно преди първата лъжица с храна, мъжкото започва да крещи, хвърля и буйства абсолютно безпричинно. Това ме изкарва извън нерви, аз започвам да крещя, а няколко руски майки ме осъждат на смърт. Женското набива домати в несвяст. Сигурно ще се омъжи за агроном, специалист по доматите. Привършваме обяда и се приготвяме да ги приспим. Уморени са и заспиват бързо. Най-накрая имаме време и ние да се насладим на хотела, бара, басейна. Заспиваме.

В 18:00 дъщеря ми е влязла при брат си и му скача по главата. Той пищи, майка му почва да крещи, а аз си мия зъбите. Трудно ги мия, защото ги стискам. Преди вечеря руските и немските майки организирали подписка да ни отнемат децата.

Утре почивката свършва. Но това утре. Сега отиваме на вечеря, а аз нещо нямам апетит.

****************

Препоръчваме ви още:

Тъмни сили
Родителите, които ни вбесяват
Как отгледах първото си дете

Последно променена в Неделя, 25 Февруари 2018 21:08
Прочетена 10011 пъти
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Има ли място за бебе?

Има ли място за бебе?

15 Май, 2018 Отношения

Когато не става, не става

Когато не става, не става

28 Апр, 2018 Отношения

Децата ни пречат!

Децата ни пречат!

19 Май, 2018 Истории

Село за млади хора

Село за млади хора

05 Май, 2018 Истории

Комодо: Игри на страха

Комодо: Игри на страха

22 Май, 2018 Развлечения

Константин и Елена

Константин и Елена

21 Май, 2018 Блог

Учи, за да работиш

Учи, за да работиш

21 Май, 2018 Кариера

Любов Даскалова е квестор

Любов Даскалова е квестор

20 Май, 2018 Образование

Караме ли се пред децата?

Караме ли се пред децата?

20 Май, 2018 Отношения

Децата ни пречат!

Децата ни пречат!

19 Май, 2018 Истории

Facebook

Hi, Granny :) #mamaninja #grandson #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Съгласен съм