Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Майките не правят така

Автор: Мария Пеева

 

Кратък списък на нещата, които майките не правят, не могат да правят и не бива да правят според тийнейджърите.

1. Майките не танцуват.

Всеки път, когато заподскачам из къщи на някое мега яко парче, пуберът ми обяснява, че съм смешна, че майките никога не танцуват или евентуално, дори ако танцуват, може да е само на някой бавен танц, и то с баща им.

Не дай си боже обаче да затанцувам на бавен танц с баща им. Веднага някой от малките пристига и се залепва за нас и тогава се налага да танцуваме смешно тримата, а хората да се усмихват „О, колко мило, колко сте сладки“, докато всъщност единственото, което искаме е, това проклето хлапе да се заиграе някъде и ние да се понатискаме на спокойствие.

 

2. Майките не се обличат модерно.

Не може майките да се обличат като тийнейджъри. Това е почти също толкова смешно, колкото ако тийнейджърите се обличат като майки. Освен това майките не могат да се обличат секси, защото веднага им съобщават, че са се объркали и днес не е Хелоуин. Пази Боже обаче и майките да се обличат като лелки, защото тогава незабавният коментар е, че приличат на бабки.

Когато попиташ как тогава се очаква да се обличаш, отговорът е „както винаги се обличаш, като майка“. ?!?!?!?!?!?!?!?!

 

3. Майките не са забавни.                                

Ако се случи майката да каже нещо наистина смешно и тийнейджърът да се усмихне, веднага след това я поглежда намръщено и дори с укор: „Ти защо си мислиш, че си забавна?“ Вицовете на майката задължително са “нещо не го разбрах” или “тук ли трябваше да засмея?”, а смешните й истории „вече съм ги чувал сто пъти“. Ако тийнейджърът случайно участва в смешната история, то тя изобщо не е вярна и той дори още не е бил роден. С други думи, майките трябва да са подобаващо сериозни и да разсъждават върху екзистенциални теми, като например какво ще има за вечеря и дали футболният екип е изпран, а не да си губят времето в шеги и закачки.

 

4. Майките не си правят селфита.

Селфитата са запазена територия за съученички и непознати красиви момичета. Майките нямат право да се снимат и да качват снимки в социалните мрежи. Цитирам „Никой не иска да гледа селфита с 40-годишни жени, мамо.“ А когато селфито за час се сдобие с двеста лайка, коментарът е: „Това е, защото са ти приятели, а не защото наистина те харесват.“ WTF?! (впрочем майките не използват и такива изрази)

 

5. Майките не боледуват.

Нормално е да боледуват децата, а майките да се грижат за тях. Ако се случи майката да се разболее, на първия ден всички се изпълват с мълчаливо негодувание, на втория изпадат в паника, а на третия къщата е в хаос, бебето е облечено с тениската на батко си, таткото е с различни чорапи, а баткото се опитва да нахлузи гащите на 4-годишния си брат и се чуди защо не му стават. Затова майките боледуват изключително рядко, но затова пък качествено. Ако случайно ги хване хрема веднъж годишно, то тя задължително ще ги удари чак в бъбреците. По тази причина, един от големите ми кошмари е как се разболявам и ме взимат в болница, а вкъщи децата ядат сурови картофи, защото никой не знае как се пуска печката.

 

6. Последно, но не най-маловажно. Майките не правят секс.

Това е общоизвестна истина. Вие мислите ли, че вашите майки правят секс? Никога, нали? Да се запита човек откъде се пръкват всички тези деца по света, сигурно всички са на чужди хора.

Една от най-смешните ми истории, която ще напомня на моя тийнейджър някой ден, когато отново получа правото да съм забавна, е как преди години му обясних как се правят бебетата, а след няколко дни размисъл той дойде при мен и с искрено възмущение заяви:

- Ти имаш четири деца! И те не са близнаци! Това означава ли, че си правила секс с баща ми ЦЕЛИ ЧЕТИРИ ПЪТИ?

 

Прочетохте ли Да е умна, но не много?

Може би ще ви харесат още и Бебе в кофа или Внимание, приказки.

 

 

Последно променена в Събота, 24 Юни 2017 19:19
Прочетена 26924 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Обидно

Обидно

12 Ное, 2017 Възпитание

Докога така

Докога така

10 Ное, 2017 Истории

Тъмни сили

Тъмни сили

20 Ное, 2017 Забавно

Завистта с приятелско лице

Завистта с приятелско лице

08 Ное, 2017 Отношения

Двадесет минути разлика

Двадесет минути разлика

28 Окт, 2017 Истории

"Непоносимите" майки и успешните им дъщери

"Непоносимите" майки и успешни…

07 Ное, 2017 Възпитание

Откритото писмо на една майка

Откритото писмо на една майка

24 Ное, 2017 Образование

Иван ще да е

Иван ще да е

24 Ное, 2017 Блог

Ако детето се изгуби

Ако детето се изгуби

24 Ное, 2017 Възпитание

Невярната болест

Невярната болест

23 Ное, 2017 Добра форма

Майстор Джепето гостува в LIDL

Майстор Джепето гостува в LIDL

23 Ное, 2017 Актуално

Преди и ние бяхме като вас

Преди и ние бяхме като вас

23 Ное, 2017 Истории

Facebook