logomamaninjashop

15 септември: стрес и бира, бира и цветя

Автор: Калоян Явашев/Татко Калоян

14-ти септември, към 22:30, пия бира и гледам спортните репортажи, а Росица с монотонен глас реди някакви инструкции. Вече съм опитен в общуването с жени и на всяко "Ти чуваш ли какво ти говоря?!", поглеждам уверено и отговарям " Ами слушам те, я! Давай по-нататък!" и тя продължава да си жужи нещо и да ми ръкомаха, а аз продължавам да се чудя в какво форма е Меси.
Ставам на следващата сутрин, Росито я няма, децата спят и аз си правя кафе. Отпивам и забелязвам цветя на плота в кухнята. К'ви са тия цветя ся?! Да ги сложа ли в саксия? Къде има саксия? Имаме ли саксии изобщо?

Приближавам се подозрително и оглеждам внимателно. Има списък от 6 точки, който Росито ми е оставила. Слагам кускус на котлона, събуждам децата, почвам да гладя дрехите на децата… стоп! В точка 3 пише да изгладя дрехите на децата, но тя как ще разбере дали съм го направил? Поглеждам пак списъка… аааааааа, точка 4 гласи "Снимай децата пред вратата". Няма проблем, ще ги снимам пред нашата врата без много светлина и готово. Поглеждам пак списъка и под точка 4 виждам" ПРЕД ВРАТАТА НА ГРАДИНАТА !!!". Мамка му, добра е!

Ядат, карат се (кой се е наял първи), викаме, обличаме се, пак се карат (кой се е обул първи), слизаме пред входа, връщаме се пак горе (Микаела си е забравила шишето с водата), слизаме пак долу, после пак се качваме горе (забравих цветята) и тръгваме към градината. По пътя връчвам на всеки по няколко китки, но Боримир не проумява защо трябва да подарява цветя на учителките си, а аз май не съм точния човек, който да му обясни:

- Тате, защо се подаряват цветя на жените?

- Да се усмихват и да им става хубаво, тате!

- Как от цветя ще им стане хубаво?

А, де?! Това и аз не го знам, но импровизирам:

- Мииииии, миришат ги и им става хубаво, тате!

- Ако им купим бонбони, могат да ги ядат и да им става хубаво.

- Знам, тате! И бира можехме да им купим…

- Какво?

- Нищо, тате, обърках се!

- Тате, може ли да изям цветята?

- Не, откъде ти хрумват такива просто… ГАБРИЕЛЕЕЕЕЕЕЕ, ЗАЩО ЯДЕШ ЦВЕТЯТА, БЕ?!

- Защото съм динозавър!

- Плюй веднага листата! Динозаврите ядат пържоли, не цветя!

- Аз съм голям динозавър!

Издърпвам букета от ръцете на праисторическия веган и влизаме през входа на градината. Песни се пеят, температури се мерят, деца крещят, родители плачат (80% от радост, че си оставят децата, 20 % от мъка, че довечера пак трябва да си ги приберат!), а ние си проправяме път към нашата група. Боримир видимо се измъчва от вътрешна борба и носи цветята с отвращение. Някаква лелка го вижда и му вика:

- Боре, много хубав букет имаш!

- Не е хубав, тате каза, че другия път ще купим бира вместо цветя!

Мислите, че се е получила сконфузна ситуация? Нямам време за такива глупости и затова бързо оставих децата по групите и с широка крачка се отправих към магазина. Още не са тръгнали на училище, а какъв стрес ми предизвиква тоя 15-ти септември! Дрехи гладех, Микаела сресвах, очите им измих, китките взех… мамка му, забравих да ги снимам!

103467170 1443613715985613 6614927757867189589 o

Още от Татко Калоян:

Изгубени в превода

Последно променена в Сряда, 16 Септември 2020 14:17
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам