logomamaninjashop

За какво са ти книги, нали си имаш таблет?

За занималнята в училище обикновено се говори с пренебрежение. "И с какво толкова се занимавате в занималнята?" 
Ами да, не пишем оценки. Защото, както казва една учителка по призвание -  няма как да напишем най-важните оценки: oцeнĸа зa  пpиятeлcтвo, за eĸипнocт. Зa инициaтивнocт. Oцeнĸa зa ycмивĸи, зa oбщyвaнe и възпитaниe. И такава зa пpeoдoлявaнe нa тpyднocти. 
 
Моите деца са четвърти клас и завършват началното си образование. Минаха изходни нива, почти всички са с оформени оценки. В Мeet вече обсъждаме завършването и дългоочакваната ваканция. На фона на нестабилното финансово положение на много семейства след извънредното положение, предлагам на децата да се запишат в библиотеката. Преди ги водех лично. Обожавам книгите и се опитвам да заинтригувам и децата, доколкото и докато мога.
 
Едно от децата споменало вкъщи за лятно четене и за библиотеката. Родителите му дори не обсъдили. "Библиотека ли? За какво са ти книги, нали си имаш таблет?" 
 
За тях въпросът бил приключен. Но не и за мен. Нямате достъп до библиотека? Тогава библиотеката ще дойде при вас!
Направих им виртуална библиотека. Нали си имат таблет.
 
Това писмо ни прати госпожа Евгения Станева, която е учителка в СУ"Св. Паисий Хилендарски", гр. Пловдив. Възхитена съм от нейната идея за виртуална библиотека, но още повече от начина, по който се е справила със ситуацията.
Добрият учител винаги намира начин да стигне до децата! От училищното ръководство са прегърнали предложението и са оказали съдействие, така че сега всички ученици имат свободен достъп до виртуалната библиотека. Заповядайте и вие! Можете да я откриете тук, с актуални книги, игри и видеа за деца от втори до пети клас. Браво, г-жо Станева и мили хора от СУ "Пайсий Хилендарски". А ние, родителите, нека внимаваме как се изказваме пред децата, защото понякога се случва да изпуснем някоя фраза просто ей така, без дори да го мислим. А друг път се случва да сгрешим наистина и тогава е хубаво да си го признаем.
 
Прочетете още: 
Последно променена в Понеделник, 08 Юни 2020 18:50

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам