7 начина детето да мие зъбите си с удоволствие

  • 07 Окт, 2018

Идеите са на Шантал Къркланд, майка и блогър, която дни наред, всяка вечер се готвела за битка, щом дойде време за миене на зъбите. „Децата довършваха вечерята си, идваше ред на ваната, а после настъпваше времето на сраженията ни за чисти зъби. Елементарната двеминутна задача се превръщаше в 20-минутна война между майка и деца. Трябва да призная, че няколко пъти децата печелиха. А аз, победена, но горда казвах: „Много добре! Зъбите са си ваши и проблемът е ваш!“ Не ми беше все едно, разбира се, но е много неприятно да се чувстваш победен от децата си. За щастие, оттогава насам вкарах в употреба 7 хитрости, благодарение на които децата ми мият зъбите си с удоволствие и вечерите ни станаха много по-спокойни и много по-чисти.“ – разказва Шантал, която споделя какво е проработило при нейните деца.

1. Тествайте пастата за зъби

Купете детска паста с невероятен вкус и разкажете на децата, че са ви накарали да я опитате. Мийте зъбите си с нея, хвалете аромата й, наслаждавайте се. Децата веднага ще поискат да я пробват. Само не преигравайте, всичко трябва да е естествено, вие опитвате пастата, а децата… по изключение може също да я пробват.

2. Снабдете се с детски таймер

Моите деца обожават състезанията. Нагласете таймерът да звънне след 2 минути, за които хлапетата трябва да успеят да почистят всяко зъбче. Състезателното начало е велико изобретение :)

zybi3. Купете електрическа четка за зъби за себе си и за децата

Покажете как четката приятно гъделичка зъбите ви и децата също ще поискат да пробват това забавление.

4. Насърчавайте ги

Аз съм против подкупите, но в случая става дума за мотивация. Може по време на миенето на зъбите да пуснете любимата им песен. Така, докато трае песента, те трябва да чистят зъбите си. Използвайте прийоми, които работят при тях.

5. Купете четка с изображение на любим герой на детето

Още един метод, който е ефективен при нас. Децата обожават всичко свързано с любимите им персонажи от анимациите. Четката със Спайдърмен или Елза могат да вдъхновят дребосъчето да я ползва с удоволствие.

zybi3

6. Поискайте помощ от таткото

Сериозно, децата често отказват да слушат единия си родител (например мама), но на другия нямат смелост да противоречат. Ако вашият случай е такъв, помолете таткото да поеме мисията „Миене на зъби“.

7. Система от награди

Отново става дума за насърчаване. Направете табло на чистите зъби и всеки път, когато детето се справи без намесата ви, лепете стикерче или рисувайте нещо. Когато събере достатъчно стикери или рисунки (например 10), може да получи награда.

Знам какво разочарование е, когато децата отказват да мият зъбите си, но може би някоя от идеите ще помогне да очакват този момент с нетърпение. Дайте воля на въображението си и вероятно ще измислите свои методи, които са още по-успешни. Никой не познава децата ви по-добре от вас.


Прочетохте ли

За апетита и усмивката на всяко дете

 

Последно променена в Неделя, 07 Октомври 2018 02:06
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Искам пли плоститулката!

Искам пли плоститулката!

20 Сеп, 2018 Татко Калоян

Майка на деветокласник

Майка на деветокласник

22 Сеп, 2018 Образование

Да ги научим да учат

Да ги научим да учат

18 Сеп, 2018 Възпитание

Колко точно са големи 9-годишните?

Колко точно са големи 9-годишните?

19 Сеп, 2018 Образование

Малкият човек и светът наоколо

Малкият човек и светът наоколо

15 Окт, 2018 Възпитание

У дома

У дома

15 Окт, 2018 Истории

Време назад

Време назад

14 Окт, 2018 Истории

Шерше ла суп

Шерше ла суп

14 Окт, 2018 Забавно

Добра свекърва

Добра свекърва

13 Окт, 2018 Отношения

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам