logomamaninjashop

Ваксините са причината...

  • 28 Сеп, 2018

Как една американска лекарка изрази позицията си за ползата от ваксините

Сега, предвид ситуацията с морбили и коклюш, лекарите с активна проваксинална позиция, които не се страхуват, че ще бъдат обвинени в заговор с фармацевтичните гиганти, са особено важни и нужни на всички ни. Към общността на проваксърските движения се присъединява и педиатърка от САЩ. Тя стана известна благодарение на млада майка, дошла за поредната ваксина на шестмесечната си дъщеря. Жената поискала разрешение от лекарката да снима надписа на тениската й „Ваксините са причината да има възрастни хора“ и го публикувала в Reddit. Потребителите на платформата горещо подкрепиха снимката, под която за денонощие се появиха близо 2000 коментара.

5bac792774979 0x0

Това не е първата позиция на лекар, придобила световна известност.

Преди пет години австралийката Рейчъл Хип публикува проваксинален манифест на страницата си. Текстът веднага бе споделен от колегите й лекари заради убедителния и емоционален призив. Години по-късно майка от Колорадо, САЩ, попада на този текст в кабинета на лекаря си. Тя го снима и публикува в социалните мрежи, където е споделен над 210 хиляди пъти. Ето съдържанието му:

Отказът от ваксиниране е заплаха за здравето на децата ви.

Ако дъщеря ви се разболее от рубеола по време на бременността си, как ще й обясните, защо сте решили да я подложите на този риск?

Какво ще й кажете, когато ви позвъни и ви съобщи, че има рак на шийката на матката, защото навремето сте решили, че ваксината срещу това заболяване не й е нужна?

Какво ще отговорите на сина си, ако ви каже, че не може да има деца заради прекарана в тийнейджърска възраст заушка?

А какво ще му кажете, ако зарази баба си с грип? Как ще обясните, защо тя няма да се върне от болницата? Никога.

Ще им кажете, че не сте мислели, че тези заболявания са толкова опасни? И че сте предполагали, че прекрасната домашна органична храна може да ги защити?

Ще им кажете, че съжалявате?

Защо нагазих в дълбокото с ваксините?

876bf0d06d19e26d37c3ab00d016af7b L

Друг случай в Нова Зеландия също стана популярен в мрежата преди година.

Д-р Ланс О`Съливън, който живее и работи в град Каитаиа на Северния остров на страната, бил поканен на премиерата на филма "Vaxxed", в който ваксините са обявени за опасни. Вместо да се присъедини към зрителите и да изгледа нашумялата лента новозеландският лекар излязъл на сцената и заявил, че не възнамерява да седи и гледа как антиваксърите пропагандират тази откровена лъжа.

„Дойдох тук гневен, защото съм категорично против представената във филма позиция. Това са идеи, които убиха и продължават да убиват деца. Родители, вие, които сте се отказали от ваксините заради дезинформация основана на лъжи, запомнете – вашето присъствие днес ще предизвика смъртта на много деца в бъдеще.“
По-късно пред местни издания лекарят разказва за своя опит в работата с деца, починали от болести, които могат да бъдат предотвратени с ваксиниране.

О’Съливън е много известен лекар в Нова Зеландия. Той работи със семейства от бедните маорски общности. През 2014 година, за своята дейност е обявен за „Новозеландец на годината“.

Скъпи родители, лъжат ви!

5a8acc5b69adb

Филмът "Vaxxed", за който става дума, е заснет от Андрю Уейкфийлд, който през 1998 година публикува изследване за връзката между ваксината срещу морбили, паротит, рубеола и аутизма при децата. Впоследствие данните бяха признати за недействителни и стана известно, че по време на изследването си той е променял историите на заболяванията на пациентите си, за да получи нужните му резултати. През 2011 година е лишен от правото да упражнява медицинска дейност.

„Обобщавайки данните получени от изследването на 1,25 милиона деца, можем да кажем, че между ваксините и аутизма няма връзка. Лансираната през 1998 година теория е позор за лекарското съсловие.“, заяви по този повод Керъл Пови, директор на Британския център за изследване на аутизма.

Въпреки реакцията на медицинските среди, Уейкфийлд продължава да представя филма си по света. Последният скандал около него е свързан с изключването му от програмата на кинофестивала Tribeca през 2016 година.

„Ваксините са причината да има възрастни хора“ – този надпис върху дрехата на една американска лекарка обикаля социалните мрежи и печели привърженици.

А вие бихте ли подкрепили своя педиатър, ако сложи тениска с такъв надпис?

Снимки: Reddit, n-e-n 

Прочетохте ли

Още едно "безумно писание"

 

Последно променена в Петък, 28 Септември 2018 17:22

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам