Какво спортуват вашите деца?

Автор: Соня/Светът на Сончето

- Какво спортуват вашите деца?

- Нищо.

Повод да напиша следващите думи беше томболата на Интерспорт „Какво спортуват вашите деца“, публикувана на страничката на Мама Нинджа, в която не участвах. Защо ли? Ами защото отговорът щеше да е „нищо“. 

Аз, че не съм обичала физическото и спортовете, така е, но поне участвах в клуб по интереси, до осми клас бях народна танцьорка, а след това играех любителски волейбол. Сега обичам разходките и преходите. Държах децата ми да тренират нещо, най-вече за да изразходват енергията, която имаха в излишък. Каката я бутах на всичко де що има, още от яслата. То не бяха танци, тенис на маса, по-късно беше волейбол, таекуондо и какво ли не. Обожаваше латино танците в детската градина, изкара един концерт и се отказа. На плуване се задържа около половин година, плицикаше се нагоре-надолу с плувките, накрая баща й я научи да плува на басейна през лятната ни почивка и заряза и това. Последната активност и надежда за участието й в някаква спортна или културна проява беше, като влезе в групата на "Ние, врабчетата" с пеене. Изпуснах я именно там, когато седна по средата на стаята и категорично отказа всякакви следващи участия. Дотук с нейните извънкласни занимания. 

Игрите на глада

sport

Надеждата ми остана в синковеца. Той поне сам се впускаше във всякакви всевъзможни спортове. Мина през футбола, каратето, латино танците, народните танци, баскетбола, волейбола... Запише се с ентусиазъм, вечерта обявява, носи декларации, молби, програми, платим таксата за месеца, минат се не минат две-три седмици и се отказва с мотивите, че му е скучно. След всичките тези случаи на проба-грешка, един ден се прибра ентусиазиран и гордо обяви, че най-накрая е намерил призванието си и точния спорт - записал се е на... шах! Лошо няма, дори чудесно. Е, там поне изкара две години. Колкото да се научи да играе шах. И отново му доскуча. Седя известно време без спорт. Последната година гледам, че поне подритва топка, прави си някакви тренировки, интересува се от футбол и от футболисти, обсъждат с баща си разни техники... Не питам, за да не урочасам новото начинание. И ето че един ден обяви, че ще се занимава с футбол. Ох, мамин златен, доживях да ти дойде акълът в главата и да узрееш за спорт. Да тичаш, да изразходваш тази енергия, дето си побрал в себе си... Но синчето ми секна всякакви изблици на радост: „Не бързай да ми възлагаш надежди, решил съм да съм вратар!“

Е, какво пък, вратарите са едни от най-важните хора в отбора... 


Препоръчваме ви:

Този гаден, гаден Футбол!

Спортна драма

Нещотърсачи или джедаи

Последно променена в Понеделник, 01 Октомври 2018 09:02
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Искам пли плоститулката!

Искам пли плоститулката!

20 Сеп, 2018 Татко Калоян

Майка на деветокласник

Майка на деветокласник

22 Сеп, 2018 Образование

Да ги научим да учат

Да ги научим да учат

18 Сеп, 2018 Възпитание

Колко точно са големи 9-годишните?

Колко точно са големи 9-годишните?

19 Сеп, 2018 Образование

Малкият човек и светът наоколо

Малкият човек и светът наоколо

15 Окт, 2018 Възпитание

У дома

У дома

15 Окт, 2018 Истории

Време назад

Време назад

14 Окт, 2018 Истории

Шерше ла суп

Шерше ла суп

14 Окт, 2018 Забавно

Добра свекърва

Добра свекърва

13 Окт, 2018 Отношения

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам