Philips Combi 2-1 - за чист въздух

Много е вероятно да си кажете какво търси ревю на електроуред в блога ми, като съм толкова скарана с техниката. Ами, в случая не става дума за техника, а за здраве. Вeче споделих моя горчив опит с алергиите и ларингитите, който е и причината да ви препоръчам този пречиствател и овлажнител Philips Combi 2в1. За тези, които проявяват интерес, ето и малко технически подробности.

С какво е по-различен?

  

Технологията IPS VitaShieldпречиства и най-фините частици, бактерии, прах, алергени и вируси, дори козина от домашни любимци, (което в моя случай е сериозен фактор), мухъл, бактерии и акари. Технологията гарантира 99,9 процента пречистване на вирусите. В интерес на истината, откакто е тук, момчетата не са боледували, но това не значи, че няма да прихванат нещо от училище или от градината. За семейства с бебета обаче според мен е изключително полезно да имат такъв пречистващ въздуха уред у дома.

Технологията NanoCloud поддържа влажността в помещението без да образува водни аерозоли и задържа калция и бактериите. Защо е важно, че няма водни аерозоли? Водните аерозоли (от някои климатични инсталации, басейни, сауни и други подобни съоръжения) развъждат и разпространяват изключително опасни за здравето бактерии и плесени.

Уредът е лесен за сглобяване и поддръжка. Трябва му само вода и филтър. Има си светлинен индикатор за вода и смяна на филтъра, така че дори ако сте разсеяни като мен, машинката е умна и ще ви го напомни. Филтърът се изплаква веднъж седмично, а като светне индикатора, се почиства с вода и оцет. Бърше се от прах като всички останали мебели и уреди, няма специални инструкции за почистване. За да работи както трябва, не бива да е опрян в стена или други мебели, защото отворите за въздух са отстрани и отгоре.

 

Има два филтъра, този за пречистване се сменя веднъж годишно, а другият - за водата на 3 до 6 месеца, което определено е по мой вкус, защото не харесвам уреди, с които постоянно трябва да се занимаваш, за да функционират правилно.


Нещо, което в началото ме озадачи - в първите дни имаше специфична миризма на нова техника, която после изчезна.

Не е нужно уредът да работи постоянно, можете да го включвате, само когато сте вкъщи. Има и таймер, който може да настроите, така че да се включи преди да се приберете.

Звукът му е съвсем тих, а на всичкото отгоре има и нощен режим, при който не мига.

Една допълнителна екстра, която лично на мен много ми допадна е, че уредът премахва неприятните миризми от стаята. При мен кухнята и холът са едно голямо общо помещение и макар че имам аспиратор над котлоните, винаги се разбира какво готвя. Определено усетихме разлика с тази машинка. Но това, разбира се и е най-малката полезност. За мен е много по-важно, че поддържа въздухът наистина чист и добре овлажнен. Много се надявам дълготрайната му употреба да помогне да преборим алергиите.

Впрочем, мисля, че е добра идея подобни уреди да се сложат в лекарските кабинети и чакални, които са истински развъдници на вируси и бактерии. Добро приложение биха намерили и в детските градини, ясли и детски кътове.

Цената на уреда не е ниска и наистина се надявам повече хора да могат да си го позволят. Но пък от друга страна, качествената техника винаги си струва, особено когато е инвестиция за здравето. А и в крайна сметка, ще се ползва години без проблеми, поне това показва моя опит с уредите на тази марка.

Последно променена в Сряда, 19 Април 2017 09:41
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Колко точно са големи 9-годишните?

Колко точно са големи 9-годишните?

19 Сеп, 2018 Образование

Да ги научим да учат

Да ги научим да учат

18 Сеп, 2018 Възпитание

Етичните правила в училище

Етичните правила в училище

17 Сеп, 2018 Възпитание

Възпитание според зодията

Възпитание според зодията

17 Сеп, 2018 Възпитание

Пред прага на училището

Пред прага на училището

17 Сеп, 2018 Образование

Расте, но не старее

Расте, но не старее

17 Сеп, 2018 Истории

Не искам да съм мечка

Не искам да съм мечка

16 Сеп, 2018 Възпитание

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам