Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Подстрижка срещу книжка

Нова мода се налага във фризьорските салони в САЩ и тя няма нищо общо с подстригването. Става дума за благотворителна инициатива, която поощрява любовта към ученето.

Салон в град Ипсиланти (Мичиган, САЩ) е забележителен с това, че в него се подстригват безплатно деца, които четат на глас, докато им правят прическа.
Много малчугани се притесняват да го правят. За да ги поощри, бръснарят, баща на две деца, им предлага безплатно подстригване срещу четене.
barber free haircut read books courtney holmes 8

„Родителите са много доволни от тази идея, а децата, разбира се, предварително са се споразумели с тях как да бъдат изхарчени спестените пари.“ – разказва фризьорът Райън Грифин.

„Ако някой ден в салона влезе поне един млад човек и каже – Момчета, някога се подстригвах и четях при вас, сега уча в колеж – значи сме успели. И целта ни е била постигната.“ 
30 main
 
Фидел Уудс е имал мечта да стане учител, но не е успял. Сега подстригва безплатно социално слаби момчета, като едновременно с това решава с тях задачи или упражнява четене. Веднъж седмично посещава училище в Брустър, където подстригва поне 10 деца и им преподава, напълно безплатно.
fidel

Пионер в благотворителното подстригване обаче е Марк Бустос от Ню Йорк, който обикаля улиците на мегаполиса и подстригва бездомници.

mark2
Мъжът признава, че иначе тарифата му за подстригване е 150 долара. Под сръчните му ръце отчаяните мъже се превръщат в уверени в себе си хора.
140818065349 homeless haircuts striped 1024x640140819135323 homeless haircuts red 1024x640Споменатите случаи са пример за това, как можем да поощрим създаването на полезни навици у децата и да вдъхнем надежда на хора, които са изгубили вяра в собствените си възможности. Може би тази мода ще прихване и нашите фризьорски салони?
 
Препоръчваме ви и статията ни за 5 начина детето да учи с удоволствие през лятото.
 

 

Последно променена в Четвъртък, 08 Юни 2017 15:53
Прочетена 1083 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Майко, разбери ме

Майко, разбери ме

16 Дек, 2017 Отношения

Гушкащо време

Гушкащо време

16 Дек, 2017 Истории

Големият Коко

Големият Коко

16 Дек, 2017 Отношения

Ти все нямаш време за мен

Ти все нямаш време за мен

15 Дек, 2017 Възпитание

Ало? Обажда се Дядо Коледа!

Ало? Обажда се Дядо Коледа!

15 Дек, 2017 Забавно

Facebook