Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Смешната лечебница

Толкова мило ми стана, като разбрах за „Смешната лечебница“. Веднага си спомних за онзи прекрасен филм с Робин Уилямс – „Пач Адамс“ (ако случайно не сте го гледали, моля ви бързо да се коригирате). Може би знаете, че Пач Адамс е действителна личност и основател на проект, в който доброволци обикалят различни страни в клоунски одежди и носят радост и смях на болни дечица, сираци и на всеки, който има нужда от усмивка.

Ето че вече си имаме такива смешни лечители и в България. Представям ви Янита и Ива.

Ето какво ни разказват за идеята си.

Повече от 300 000 деца годишно постъпват за лечение в българските болници. Ние сме Ива и Янита-актриси и медицински клоуни. Чрез нашата „Смешна лечебница“ повишаваме тонуса на децата, създаваме една по-близка за тях среда, премахваме емоционалния стрес и бариерата между лекарския екип и малките пациенти. Страхотно е да виждаш усмихнати и щастливи деца! Но знаете ли, че дори не можем да опишем колко е прекрасно чувството да можеш да създадеш усмивка на лицето на едно болно дете, на което никак не му е до смях. И колко е прекрасно също да използваш магията на театъра, за да направиш именно това! Ние искаме да има повече усмивки в детските отделения в болниците и да помогнем на децата в тежки за тях моменти. Едни от бъдещите цели на проекта ни е да разширим максимално разпространението на медицинските клоуни из повече болници с детски отделения в страната, да създадем пътуваща театрална линейка и да направим училище за клоуни.

Обичам хората, които правят нещата със сърце и любов. А това е един проект с много любов. Моля ви да гласувате за тях в конкурса на фондация „Промяната“, която подкрепя инициативи, целящи да подобрят живота на децата. Аз го направих. Ето я страницата за гласуване, отнема минутка, че и по-малко.

А знаете ли кое ми хареса най-много? Янита ми каза, че те са се посветили на тази кауза и ще я реализират, независимо дали спечелят едногодишното менторство. Е, как да не помогнеш на такива хора. Успех, момичета, и моите искрени уважения!

Последно променена в Петък, 26 Януари 2018 13:10
Прочетена 698 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Сами пишем себе си

Сами пишем себе си

25 Апр, 2018 Истории

Въпрос на оцеляване

Въпрос на оцеляване

25 Апр, 2018 Здраве

Удобното дете

Удобното дете

25 Апр, 2018 Възпитание

Майката не е само "инкубатор"

Майката не е само "инкубатор"

25 Апр, 2018 Добра форма

Бавачка или баба

Бавачка или баба

25 Апр, 2018 Възпитание

Facebook

Hi, Granny :) #mamaninja #grandson #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on