Смешната лечебница

Толкова мило ми стана, като разбрах за „Смешната лечебница“. Веднага си спомних за онзи прекрасен филм с Робин Уилямс – „Пач Адамс“ (ако случайно не сте го гледали, моля ви бързо да се коригирате). Може би знаете, че Пач Адамс е действителна личност и основател на проект, в който доброволци обикалят различни страни в клоунски одежди и носят радост и смях на болни дечица, сираци и на всеки, който има нужда от усмивка.

Ето че вече си имаме такива смешни лечители и в България. Представям ви Янита и Ива.

Ето какво ни разказват за идеята си.

Повече от 300 000 деца годишно постъпват за лечение в българските болници. Ние сме Ива и Янита-актриси и медицински клоуни. Чрез нашата „Смешна лечебница“ повишаваме тонуса на децата, създаваме една по-близка за тях среда, премахваме емоционалния стрес и бариерата между лекарския екип и малките пациенти. Страхотно е да виждаш усмихнати и щастливи деца! Но знаете ли, че дори не можем да опишем колко е прекрасно чувството да можеш да създадеш усмивка на лицето на едно болно дете, на което никак не му е до смях. И колко е прекрасно също да използваш магията на театъра, за да направиш именно това! Ние искаме да има повече усмивки в детските отделения в болниците и да помогнем на децата в тежки за тях моменти. Едни от бъдещите цели на проекта ни е да разширим максимално разпространението на медицинските клоуни из повече болници с детски отделения в страната, да създадем пътуваща театрална линейка и да направим училище за клоуни.

Обичам хората, които правят нещата със сърце и любов. А това е един проект с много любов. Моля ви да гласувате за тях в конкурса на фондация „Промяната“, която подкрепя инициативи, целящи да подобрят живота на децата. Аз го направих. Ето я страницата за гласуване, отнема минутка, че и по-малко.

А знаете ли кое ми хареса най-много? Янита ми каза, че те са се посветили на тази кауза и ще я реализират, независимо дали спечелят едногодишното менторство. Е, как да не помогнеш на такива хора. Успех, момичета, и моите искрени уважения!

Последно променена в Петък, 26 Януари 2018 13:10
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам