Нов представител на УНИЦЕФ за България

УНИЦЕФ и правителството на Република България започват нова програма за сътрудничество за периода 2018-2022 г.

Министерството на външните работи на Република България прие акредитивните писма на д-р Джейн Муита като представител на УНИЦЕФ в България - така започва нова глава на сътрудничество между Детския фонд на ООН и правителството на България. Новият 5-годишен цикъл на работа ще бъде от полза на всички деца в страната, включително на най-уязвимите.

„С нетърпение очаквам да работя с екипа си в България в подкрепа на правителството, за да подобрим заедно резултатите за децата в рамките на мандата на УНИЦЕФ“, каза д-р Муита по време на срещата със заместник-министъра на външните работи на Р България, Юрий Щерн.

УНИЦЕФ и правителството на Република България продължават традиционно ползотворното си сътрудничество с нов програмен период 2018-2022 г., който подкрепя националните усилия като гарант, че всички деца и юноши в страната, включително тези в най-неравностойно положение, се ползват от правата си и развиват своя пълен потенциал в приобщаващо и закрилящо общество. Д-р Муита и екипът ѝ ще работят за постигане на устойчиви резултати чрез четири програмни компонента: (1) ранно детско развитие и система за публична грижа за деца; (2) приобщаващо предучилищно и училищно образование; (3) превенция на насилието, защита на жертвите и достъп до правосъдие за всички деца; и (4) партньорства за наблюдение, комуникация и насърчаване на правата на детето в България и по света. УНИЦЕФ ще работи заедно с правителството, държавните институции, партньорите от агенциите на ООН, медиите, частния сектор, академичните среди, организациите на гражданското общество, родителите, децата и юношите за реализиране на програмата.

За д-р Муита:

Д-р Джейн Муита пристига в България след успешно изпълнение на предишния 5-годишен цикъл на сътрудничество и плавен преход от предишния представител на УНИЦЕФ, г-жа Мария Хесус Конде. Тя е родом от Кения, заемала е позицията на заместник-представител на УНИЦЕФ в Зимбабве от ноември 2013 година. В това си качество е ръководила разработването, прилагането, мониторинга и оценката на програмата на УНИЦЕФ за страната. Преди това д-р Муита е заемала позицията заместник-представител на УНИЦЕФ в Малави и Руанда, където е ръководила комплекси и програми за деца. Д-р Муита притежава бакалавърска степен по медицина и хирургия, магистър по педиатрия от Университета в Найроби, както и магистърска степен по обществено здраве от университета „Джонс Хопкинс“, САЩ.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работи за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създаде по-добър свят за всеки.


Препоръчваме ви още:

УНИЦЕФ започна кампания за ранно детско развитие

Последно променена в Вторник, 03 Юли 2018 10:15
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Да ги научим да учат

Да ги научим да учат

18 Сеп, 2018 Възпитание

Възпитание според зодията

Възпитание според зодията

17 Сеп, 2018 Възпитание

Пред прага на училището

Пред прага на училището

17 Сеп, 2018 Образование

Расте, но не старее

Расте, но не старее

17 Сеп, 2018 Истории

Не искам да съм мечка

Не искам да съм мечка

16 Сеп, 2018 Възпитание

Чао, чао, какиии!

Чао, чао, какиии!

16 Сеп, 2018 Образование

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам