Дванайсет талантливи деца с награди в конкурса „Студио Въображение“

За четвърта поредна година се проведе състезанието за деца от 6 до 14 години за измислен анимационен герой, сценарно табло и анимация 

Известни са победителите в творческия конкурс на Cartoon Network Студио „Въображение“. В надпреварата, която се проведе за четвърта поредна година, участваха ученици от цялата страна. Състезанието протече между 16 април и 13 май на специална интернет страница и за рекордно кратък срок бяха подадени 1800 творби. Инициативата има за цел да запознае малките творци с процеса на анимиране, да ги вдъхнови да създадат свои оригинални творби и да развие креативния им потенциал.

Международно жури в централата на любимия на децата телевизионен канал избра победителите в трите категории – рисунка на измислен герой, сценарно табло и кратък филм или анимация.

За най-атрактивна рисунка на анимационен герой комисията определи работата на Кристина Сомова, която е на 12 години и учи в СУ „Св. Патриарх Евтимий“ в Пловдив.

kris

 

На второ място се нарежда Никола Живов на 9 години от ОУ „Иван Рилски“ в Перник, а на трето – Стоян Панчев на 11 години от ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Панагюрище. Журито присъди и три специални награди. Подаръци от Cartoon Network ще получат и Калина Василева на 8 г. от Детски учебен и арт център OreHHerO в София, Палома Иванова на 9 години от 125 СУ „Боян Пенев“ в София и Ивана Велчева на 13 години от ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък.

Сред децата, които решиха да създадат сценарно табло, първа е Вяра Митева на 11 години от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Разград.

pUMWCYm

 

Втора е група в детска занималня „Патиланци“ във Варна, трета – Лора Бакърджиева на 10 от 133 СУ „А. С. Пушкин“ в София.

В най-сложната категория – тази за анимация, приза взима Теодор Ангелов на 13 години от 52 ОУ „Цанко Церковски“ в София. Второто място е отредено за Мая Христанова на 10 години от 105 СУ „Атанас Далчев“ в София, а третото за Ирина Нейчева – на 7 години от ОДЗ „Мечо Пух“, гр. Хисаря.

Големите победители във всяка категория получават последен модел ховърборд, предоставен от „Фънтопия“, комплект с игри и брандиран тефтер. Тези на второ място получават слушалки, комплект с игри и брандиран тефтер. Третите – селфи стик, комплект с игри и брандиран тефтер. Носителите на двете специални награди – селфи стик и брандиран тефтер.

Партньори на конкурса тази година са парти клубът „Фънтопия“, платформата за онлайн уроци „Уча.се“ и детската медия „Първите седем“.

***

Cartoon Network е обичан от всички канал, фокусиран основно върху момчешката, но харесван и от момичешката аудитория заради своите комедийни и приключенски предавания. Програмата и съдържанието третират теми, които са близки до децата – хумор, приятелство, въображение, екшън и приключения. Cartoon Network е насочен към момчета и момичета на възраст 6-12 г. и чрез разнообразното си и световно успешно съдържание цели да ги предизвиква да бъдат самите себе си. В програмата на канала се открояват анимационни комедии като „Невероятният свят на Гъмбол“, „Време за приключения“, „Парк шоу“, „Кларънс“, „Стивън Вселенски“, „Чичо дядко“, както и превърналите се в класика екшън поредици „Бен 10: Омнивърс“ и „Малки титани: В готовност!“

От старта си като паневропейски канал през 1993 г. до момента Cartoon Network е локализирал услугите си в Европа, Средния Изток и Африка, където „говори“ 19 езика и „влиза“ в повече от 142 милиона домове в над 70 държави. Cartoon Network предлага забавление и чрез своя отличаван с награди уебсайт, както и чрез игри, видео при поискване, мобилни приложения и огромно разнообразие от лицензи и рекламни артикули. Cartoon Network е търговска марка, собственост на Turner Broadcasting System International, Inc. – подразделение на Turner Broadcasting System, Inc. (TBS) – една компания на Time Warner.


Препоръчваме ви още:

Cartoon Network с детски конкурс за анимация

Лего "Реактивните момичета" от Cartoon Network

Последно променена в Сряда, 23 Май 2018 16:40
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Система, зачената в грях

Система, зачената в грях

19 Окт, 2018 Истории

Майка на деветокласник

Майка на деветокласник

22 Сеп, 2018 Образование

Безизходица

Безизходица

07 Окт, 2018 Истории

Ами аз изкарвам парите…

Ами аз изкарвам парите…

05 Окт, 2018 Забавно

Обичам сина си повече

Обичам сина си повече

06 Окт, 2018 Отношения

Душа не се трансплантира

Душа не се трансплантира

20 Окт, 2018 Истории

Не ме гони!

Не ме гони!

19 Окт, 2018 Истории

Система, зачената в грях

Система, зачената в грях

19 Окт, 2018 Истории

Ти можеш всичко

Ти можеш всичко

18 Окт, 2018 Възпитание

Кога е вкусен бонбонът?

Кога е вкусен бонбонът?

18 Окт, 2018 Истории

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам