logomamaninjashop

Иновативни услуги за проследяване на недоносени деца

Иновативни услуги за проследяване и подкрепа на развитието на недоносените деца, след изписването им от болницата, въведе фондация „За Нашите Деца“ с екипите на неонатологиите в УМБАЛ Пловдив и софийските СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ и 1МБАЛ. Услугите се предлагат в трите здравни заведения по предварителна заявка от родителите. Мултидисциплинарен екип от лекар-неонатолог, кинезитерапевт и специалист „Ранна детска интервенция“ консултират родителите и ако е необходимо провеждат рехабилитация на детето.

Трите здравни заведения са сред болниците с най-проспериращи практики в областта на неонатологията и развитийната грижа за недоносените деца. От 2017 г. в партньорство и с подкрепата на фондация „За Нашите Деца“ и нейния мобилен екип те прилагат ноу-хау семейно ориентирани практики за неонатална грижа.

Повече информация за значението на проследяването и подкрепата за развитието на недоносените деца родителите могат да получат във всяка от болниците.

Фондация „За Нашите Деца“ си сътрудничи с трите здравни заведения в рамките на проект „Грижа в ранната възраст“, финансиран от фондация ОУК. Една от целите на проекта е да подобри развитието и благосъстоянието на децата в ранна детска възраст (0-7г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход в грижата за тях и пилотира социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства.


Препоръчваме ви още:

550 грама живот

Бебето не е на болницата или защо кенгуру-грижата е важна

Супербебетата не плачат

Последно променена в Четвъртък, 03 Май 2018 17:31

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам