Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Стани младши книжар в Ориндж

Инициативата на Orange Center „Стани младши книжар в Orange“ за един ден се завръща с втори сезон, в който отново всички деца на възраст от 7 до 18 години могат да кандидатстват, за да прекарат един работен ден в книжарница. В рамките на работния ден те ще научат за работата на книжаря, за жанровото разпределение на книгите и за някои от тънкостите при препоръчването на книги. Но преди всичко децата ще имат възможност да се срещнат с други четящи деца, да им предложат любима книга и така да помогнат на свой връстник.

Инициативата има за цел насърчаването на интереса на децата към книгите и четенето, както и превръщането на книжарниците в по-привлекателно и уютно място за тях.

Първото издание на кампанията се проведе през 2016 година и за нея кандидастваха над 300 деца от цялата страна. В младши книжари се превърнаха 60 от тях. До момента за втория сезон на „Стани младши книжар в Orange за един ден“ са кандидатствали над 200 деца.

Blog 600x450 Mladshi sezon2 v2 1

В рамките на три последователни седмици в един ден от уикенда във всяка една от книжарници Orange в цялата страна ще има по 2 младши книжаря, които не само ще бъдат посветени в някои от тайните на книжарството, но и ще имат възможност да препоръчат свои любими книги на малки и големи. Кампанията стартира на Световния ден детската книга (2 април) с обявяване на новата форма за онлайн регистрация. Кандидатстването продължава до 20-и април, след което се провеждат колективни интервюта с одобрените деца.

Във формата за кандидатстване присъства поле за свободен текст, но освен това желаещите могат да прикачат и файл с написано на ръка от тях писмо, снимка, рисунка и др. Креативността се смята за предимство.

Книжарският работен ден включва запознаване с основните жанрове, принципи на подреждането на книги и упражнение на умението да препоръчваш книги на непознати хора – кои са правилните въпроси, които трябва да се зададат; как да стане ясно от какво точно се интересува търсещият книга и др.

Работните дни на младши книжарите са:

19 май, събота, 26 май, събота, 1 юни петък

Часовете ще бъдат допълнително уточнени.


Препоръчваме ви още:

Моят разказ за доброто - победителите!

Те четат

Есенни книжни препоръки

5 книги за диалог с тийнейджърите

Последно променена в Сряда, 11 Април 2018 12:40
Прочетена 926 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Сами пишем себе си

Сами пишем себе си

25 Апр, 2018 Истории

Въпрос на оцеляване

Въпрос на оцеляване

25 Апр, 2018 Здраве

Удобното дете

Удобното дете

25 Апр, 2018 Възпитание

Майката не е само "инкубатор"

Майката не е само "инкубатор"

25 Апр, 2018 Добра форма

Бавачка или баба

Бавачка или баба

25 Апр, 2018 Възпитание

Facebook

Hi, Granny :) #mamaninja #grandson #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on