logomamaninjashop

Мечтая за моя свят

„Мечтая за моя свят“ е мотото на изложбата от портретна фотография на Пол Клиф, която се организира между 24-и март и 10-и април в „Античен комплекс Сердика“, зона Ларго.

Откриването е 24-и март от 14:30 ч., със специални изненади и музика на живо.

Малко предистория

През 2009 г. Пол Клиф снима деца на 7 и 8 години, от партньорски училища на Центъра за приобщаващо образование, в София и Тетевен като им задава въпроса „Какво мечтая за моя свят?“ и получава техните искрени отговори: „Да съм Дракон“; „Да няма дрога и да сме живи и здрави“; „Да ида в Англия и да разгледам, още мечтая да ида в София и Бургас“; „Да имам много пари и половината да ги даря за добра кауза“.

През 2017 г. той се завръща, за да открие сниманите деца и да им зададе същия въпрос. Заедно с Пол организаторите на инициативата откриха двадесет и пет от тях. Така сега можете да видите петдесет фотографии преди и сега.

За Пол Клиф

Пол е роден в Манчестър, в средата на 60-те години на миналия век. В работата си прегръща всяка възможност за сътрудничество с организации и каузи, които взимат присърце благото на хората и общностите им. Спокоен и скромен, Пол е майстор в работата с хора, които не са свикнали да бъдат пред обектива.

За идеята

Важно е да мечтаем. Важно е да караме децата да мечтаят – постоянно и смело. Защото мечтите имат сила да променят.

Затова, преди две години, бе стартирана програма „Училището има смисъл“. Защото децата трябва да си позволят да мечтаят и да повярват, че мечтите им могат да се сбъднат.

Заедно с две училища-партньори от Брезово и Тетевен започна усилена работа за отваряне на училището към общността и свързване на учители и представители на различни професии в екипи, които да работят целогодишно с всички шестокласници в двете училища.

Защо с шестокласниците

Защото те са вече достатъчно големи, за да мислят за своето бъдеще, но и да осъзнават трудностите пред себе си и оказаната в този момент подкрепа е безценна. Тази година втори випуск шестокласници намират своето вдъхновение в работата си с професионалистите от своята общност и започват да мечтаят по-конкретно и осъзнато. А екипът на Център за приобщаващо образование мечтае през 2025 г. сто училища да станат част от Програмата „Училището има смисъл“ и да променят своя свят.

За да може това да се случи, започва фондонабираща кампания за първите училища, които са толкова нетърпеливи, че се включват в листа на чакащите, за да имат своя летящ старт при осигуряването на необходимото финансиране. Подкрепата е нужна, за да започне да се увеличава броят на училищата, които имат смисъл за децата. Можете да ги подкрепите като дарите средства по време на изложбата тук или като разказвате за Програмата на приятели и партньори, с които се срещате, като споделяте идеи и мечтаете заедно с инициаторите й.


Препоръчваме ви още:

Да върнем смисъла в училище

"Най-силният човек в България" - кампания за ролята на българския учител

Има ли наказанието алтернатива

 

Последно променена в Сряда, 14 Март 2018 14:04

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам