Корабът на капитан Немо акостира в Музейко

От 1 март до 29 април Детският научен център показва своята най-пъстра временна изложба - “Подводен свят”. Изложбата пренася децата 20 000 левги под водата, за да ги срещне, вероятно за първи път в живота им, с едни от най-екзотичните риби на световния океан и сладководните басейни.

Този четвъртък, 1 март, Музейко се превръща в изследователска подводница и се спуска към морското дъно, за да види със собствените си очи едни от неговите най-впечатляващи обитатели - рибите! В подводното му приключение може да се включи всеки, който някога е мечтал да бъде водолаз, морски зоолог, просто любител на пъстрите коралови рифове..., а защо не и морски пират?! Всички пасажери на “Наутилус” в Музейко ще имат възможността да се снимат с колоритните “живи съкровища” и да използват различни забавни акценти, които да ги отведат в подводните дълбини.  

28548440 986172954867967 1511232138 o

Временната изложба “Подводен свят” включва над 50 вида екзотични риби в над 20 аквариума, сред които риба-въже, китайски император, растителноядна пираня, риба-лъв, тетраодон фахака и много, много други. Най-едрите пътуващи представители са риба чига и червеноопашат сом с над 1 м дължина, а най-малките са от видовете червен неон, достигащи до 3 см и риба-клоун с дължина до 5–8 см. Рибата балон е сред най-редките експонати в изложбата. Посетителите ще видят и Periophthalmus papilio („скачаща риба“) и Ambystoma („рибата с крака“), които са сред най-необичайните водни обитатели. Подводните гости на Музейко са част от стратегията на Детския научен център за гостуващи изложби, които представят на посетителите му ново съдържание и вълнуващи преживявания.

28554744 986172948201301 1171437266 o

През двата месеца, докато трае изложбата, Музейко предвижда много допълнителни дейности като игри с децата на място, арт ателиета за малки и големи риби, риби на щипка, хартиени маски-риби, интересни гостувания на професионални водолази, плувци и морски специалисти.

“Подводен свят” се реализира със съдействието на Община Бургас и благодарение на подкрепата от телевизионния канал National Geographic и „Софийска вода“ АД.


Препоръчваме ви още:

Какво се чува в Космоса

Lidl Неделя на въображението в Музейко

Ана Пападопулу поема към Северния полюс в Музейко

Последно променена в Четвъртък, 01 Март 2018 09:25
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам