logomamaninjashop

Подкрепа за децата с трудности в развитието

7105 лева набра благотворителната инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ за проекта на фондация „За Нашите деца“ – „Подари щастливо детство на деца с трудности в развитието“. На официална церемония чекът получи Александра Илиева, координатор в Център за обществена подкрепа „Св. София“ на фондация „За Нашите Деца“, която благодари на организаторите и дарителите за подкрепата, която оказват на каузата всяко дете да расте щастливо и да се развива в семейство.

Кампанията се организира за девета година и за пореден път Райфайзенбанк избра да помогне на децата в риск, за които фондацията се стреми да осигури сигурна семейна среда и пълноценно развитие. Със средствата, набрани по време на инициативата, ще бъде осигурена възможност на 6 деца с увреждания или трудности в развитието, според потребностите им, с тях да работят специалисти и да посещават иновативни терапии. С подкрепата на Райфайзенбанк децата ще получат и възможност да посещават мероприятия, на които да се срещат с техни връстници, защото социализацията често се оказва трудна за тях.

Тази година каузата бе сред 22-та успешни проекта, подкрепени от благотворителната инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“. В кампанията, която набра дарения на стойност 226 152 лв., участваха 1597 служители, като общият размер на вътрешно набраните средства възлезе на 205 010 лв. Сумата бе допълнена от външни дарители, чиито средства постъпват директно по сметките на организациите, както и от дарителски SMS-и, и онлайн платформата за дарения.

През 2017г. екипът на фондация „За Нашите Деца“ работи с 149 деца с лека, средна и тежка форма на увреждане, осигурявайки на тях и родителите им нужната подкрепа и достъп до услуги и специалисти, които да стимулират развитието на децата и да гарантират адекватното посрещане на техните нужди. 

 

Препоръчваме ви още:

Над 800 деца, родители и специалисти подпомогна проект „Грижа в ранната възраст“

47 деца с трудности в развитието подкрепи фондация „За Нашите Деца“

Още не говори, но всичко разбира - дали е така?

Последно променена в Сряда, 21 Февруари 2018 09:01

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам