logomamaninjashop

Учим децата на благотворителност

Наближава Коледа и в много училища вече има прекрасни благотворителни инициативи. В училището и в детската градина на момчетата ми също организираха благотворителен търг и децата се включиха с удоволствие. Една учителка ми прати тази прекрасна история за тяхната кауза и как те работят за нея. Надявам се да ви вдъхнови. А ако си имате своя кауза, може да я споделите в коментарите. Децата заслужават похвала и насърчение. Също и учителите, които отделят от свободното си време, за да учат децата не само на езици и наука, но и на съчувствие и съпричастност. Ето какво ми написа учителката Магдалена Атанасова.

„На Коледа стават чудеса!“ – това е израз, който чуваме всяка година. Като малки не се съмняваме в доброто на този свят. Сега, когато сме пораснали, ясно виждаме неравностойното положение, пред което са изправени голяма част от българите. 

Сред тях са и децата, които нямат възможност да развиват талантите и потенциала си. Пред лицето на една груба действителност, в която не всеки има равна възможност да сбъдне детските си мечти, се ражда желанието за промяна. Когато стигнем до това прозрение, не ни остава нищо друго освен да помислим как бихме могли да подкрепим тези хора и да действаме! Тази година, в дните преди Коледа, децата от образователен център "Да Винчи", се включиха в празнично ателие. Неговата идея е да подпомогне благотворителната инициатива "Скритите таланти на България", програма на Операция Плюшено Мече, която помага на деца в неравностойно положение да развиват своите таланти.

 

 

25129933 10214073477852812 1760580250 o25445391 10214073478052817 70747546 o

 

Прекрасните малчугани впрегнаха въображението си и създадоха уникални коледни топки. Във всяка топка децата вложиха любов и чистосърдечно пожелание, за да събудят коледния дух и да вдъхновят доброто във всеки човек. Вълшебните играчки могат да отидат и във Вашият дом и заедно да се насладим на споделена топлина през празниците. Разгледайте ги ето тук и ще се радваме, ако изберете своите.

Прочетете и за благотворителната кампания на фондация "За нашите деца".

 

Последно променена в Събота, 16 Декември 2017 10:32

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам