Конференция Приобщаващо образование 2017

Конференцията "Приобщаващо образование" е ежегоден форум, по време на който се поставят за дискусия актуалните теми и тенденции в сферата на приобщаващото образование в България и по света.

В сферата на образованието, приобщаването включва създаването на връзки между училищата и заобикалящите ги общности. Тази година ще бъде показано, че българското училище не е само в усилията си за изграждане на приобщаваща училищна среда. Ще бъдат представени добри примери за партньорства на училищата в общността – как привличат съмишленици, каква е ролята на бизнеса и институциите на местно ниво.

Ива Бонева, изпълнителен директор на Центъра за приобщаващо образование ще разкаже защо училищата не са, а и не трябва да са сами, в усилията си за изграждане на приобщаваща училищна среда.

Ефектът от Career Trek върху рисковите групи деца и как помага за оставането им в училище ще презентират Дарел Кол, основател и изпълнителен директор и Лаша Стордър, програмен директор, Career Trek Inc., Канада

По време на форума ще бъде организирана и панелна дискусия на тема: "Училището има смисъл – как привличаме партньорите на училището в общността", с участието на директори и учители партньори в Програма „Училището има смисъл“ за техния опит в отварянето на училището към общността. 

На конференцията ще бъдат обсъдени и ролята на бизнеса и инвестирането в мотивацията на децата да продължат образованието си и как местните институции могат да партнират в процесите.

Всички – училище, родители, местна общност и общественост – искаме децата да се научат да разбират себе си и света около тях – и затова най-важната цел е не просто да не отпадат от училище, а да не отпада смисълът да ходят на училище.

Петото издание на Годишната конференция на Център за приобщаващо образование ще се проведе на 9 декември 2017 г., зала „Витоша“, Интер Експо ЦентърТя се осъществява с подкрепата на  фондация Velux Дания, фондация „Америка за България“ и УНИЦЕФ.

За повече информация и регистрация вижте тук.

Препоръчваме ви още:


"Избери, за да помогнеш" - кампания за деца с трудности в развитието
"Най-силният човек на България" - кампания за ролята на българския учител

Последно променена в Сряда, 08 Ноември 2017 10:34
Прочетена 677 пъти
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Има ли място за бебе?

Има ли място за бебе?

15 Май, 2018 Отношения

Децата ни пречат!

Децата ни пречат!

19 Май, 2018 Истории

Когато не става, не става

Когато не става, не става

28 Апр, 2018 Отношения

Село за млади хора

Село за млади хора

05 Май, 2018 Истории

Не яж, поти се и обличай!

Не яж, поти се и обличай!

14 Май, 2018 Забавно

Facebook

Hi, Granny :) #mamaninja #grandson #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Съгласен съм