logomamaninjashop

Конференция Приобщаващо образование 2017

Конференцията "Приобщаващо образование" е ежегоден форум, по време на който се поставят за дискусия актуалните теми и тенденции в сферата на приобщаващото образование в България и по света.

В сферата на образованието, приобщаването включва създаването на връзки между училищата и заобикалящите ги общности. Тази година ще бъде показано, че българското училище не е само в усилията си за изграждане на приобщаваща училищна среда. Ще бъдат представени добри примери за партньорства на училищата в общността – как привличат съмишленици, каква е ролята на бизнеса и институциите на местно ниво.

Ива Бонева, изпълнителен директор на Центъра за приобщаващо образование ще разкаже защо училищата не са, а и не трябва да са сами, в усилията си за изграждане на приобщаваща училищна среда.

Ефектът от Career Trek върху рисковите групи деца и как помага за оставането им в училище ще презентират Дарел Кол, основател и изпълнителен директор и Лаша Стордър, програмен директор, Career Trek Inc., Канада

По време на форума ще бъде организирана и панелна дискусия на тема: "Училището има смисъл – как привличаме партньорите на училището в общността", с участието на директори и учители партньори в Програма „Училището има смисъл“ за техния опит в отварянето на училището към общността. 

На конференцията ще бъдат обсъдени и ролята на бизнеса и инвестирането в мотивацията на децата да продължат образованието си и как местните институции могат да партнират в процесите.

Всички – училище, родители, местна общност и общественост – искаме децата да се научат да разбират себе си и света около тях – и затова най-важната цел е не просто да не отпадат от училище, а да не отпада смисълът да ходят на училище.

Петото издание на Годишната конференция на Център за приобщаващо образование ще се проведе на 9 декември 2017 г., зала „Витоша“, Интер Експо ЦентърТя се осъществява с подкрепата на  фондация Velux Дания, фондация „Америка за България“ и УНИЦЕФ.

За повече информация и регистрация вижте тук.

Препоръчваме ви още:


"Избери, за да помогнеш" - кампания за деца с трудности в развитието
"Най-силният човек на България" - кампания за ролята на българския учител

Последно променена в Сряда, 08 Ноември 2017 10:34

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам