Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Незрящи актьори в кампания срещу глаукомата

През 2017 г. Сдружение „Пациентска организация „Глаукома“ и Институт за здравно образование реализираха съвместно най-мащабната досега кампания за ранна диагностика на глаукомата. Това очно заболяване причинява необратима слепота и навременното му откриване е от изключителна важност както за всеки от нас, така и за цялото общество и икономиката на страната ни. Мотото на кампанията е „Слънцето е за всички”. Благодарение безкористното съдействие на изявени офталмолози, бяха проведени разяснителни лекции за болестта глаукома с около 1200 жители в над 20 населени места. Организирани бяха безплатни прегледи за над 2000 души, които получиха шанс да запазят зрението, работата и радостта си от живота.
Image1

Финал на тазгодишната кампания е постановката „Сянката на моята душа“. „Невиждан театър” е трупа от незрящи актьори, а техният спектакъл със сигурност ще се помни дълго. Постановката е уникална не само за българското, а и за световното театрално изкуство. Затова получи и подкрепата на Народен театър „Иван Вазов”, който предостави своята Голяма сцена. Незрящите актьори не будят съжаление - те вдъхват респект и вяра в безграничните човешки възможности! Спектакълът се играе с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат разпределени за издръжка на трупата незрящи актьори и за покупка на специализирана апаратура за ранна диагностика на глаукома. Представлението е на 30 октомври от 19 часа.
Image3

Можете да заявите своите билети, чрез електронната поща на Институт за здравно образование: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и да подкрепите кампанията с парично дарение на следната банкова сметка:

ВАМ BG90BUlB98881049740200

ВГ BUBBGSF СибанкАД титуляр: Фондация „Институт за здравно образование“, основание: Зрение

Билети можете да закупите онлайн, чрез сайта на Народен театър „Иван Вазов", „Сянката на моята душа“, както и на касите на театъра. 

Препоръчваме ви още:

Когато любовта наистина не вижда 
Ерготерапията - професия от бъдещето 
Майки, за които няма празници

Последно променена в Четвъртък, 26 Октомври 2017 09:55
Прочетена 422 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Чат с малолетна

Чат с малолетна

02 Ян, 2018 Възпитание

Алфа мъжкар

Алфа мъжкар

04 Ян, 2018 Забавно

Късметът на Явашеви

Късметът на Явашеви

26 Дек, 2017 Забавно

Първо да възпитаме бащите

Първо да възпитаме бащите

08 Ян, 2018 Възпитание

За бабите с любов!

За бабите с любов!

16 Ян, 2018 Забавно

Никой не обича гейове

Никой не обича гейове

16 Ян, 2018 Истории

Братята

Братята

20 Ян, 2018 Блог

Тъмната стая

Тъмната стая

20 Ян, 2018 Възпитание

Жената, която не съм

Жената, която не съм

19 Ян, 2018 Отношения

Facebook