Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Безплатни прегледи за диабет

На 17 октомври, в градинката пред болница „Царица Йоанна-ИСУЛ” в София, ще мерят кръвно налягане, кръвна захар и тегло

Безплатни прегледи за превенция на диабета ще се провеждат на 17 октомври от 10:00 ч. в градинката пред Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна-ИСУЛ” в София. Лекари ендокринолози ще извършват изследвания за кръвна захар, кръвно налягане, липиден профил, ще измерват теглото и обиколка на талията на всички желаещи да проверят здравословното си състояние. Прегледите са част от инициативата „Заедно за превенция на диабета”, организирана от Българска диабетна асоциация и с подкрепата на Зона Фарма. В откриването на събитието ще участват акад. проф. д-р Ивона Даскалова, началник на Клиника по ендокринология и болести на обмяната във ВМА, София, председател на УС на Българска диабетна асоциация и доц. д-р Даниела Попова, началник на Клиника по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика, УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”.

Целта на събитието е да осигури актуална, обективна и изчерпателна информация за профилактиката и превенцията на метаболитния синдром, който е основен рисков фактор за развитието на диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания. У нас са засегнати близо 2 млн. души. Според тревожната статистика, в страната, с диабет тип 2 са диагностицирани 400 000 души. С наднормено тегло се борят 3 100 000 българи, а  със затлъстяване – 1 250 000. Очаква се след 2030 г. болните от диабет у нас да са между 11 и 14 %.
Като част от инициативата „Заедно за превенция на диабета” ще бъде обновена градинката пред УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ”.Препоръчваме ви още:

Когато шоколадът загорчи 
Трите килограма, които убиват 
Преяждането е болест 

 

 

Последно променена в Четвъртък, 12 Октомври 2017 14:32
Прочетена 175 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook