Мотопоход в подкрепа на мъжете с рак на простатата

На 24.09.2017 (неделя), от 12:30 ч. на площад „Александър Батенберг” (Градската градина пред Народния театър) в София ще се проведе благотворителен мотопоход на джентълмените в подкрепа на мъжете с рак на простатата. Събитието се организира от Gentleman Riders Bulgaria съвместно с Федерация "Български пациентски форум" и се осъществява с подкрепата на Astellas.

Мотопоходът ще се проведе от 11:00 до 12:00 ч., като всички участници ще се съберат на пл. "Ал. Батенберг". В официалното откриване на събитието от 12:30 ч. ще участват:

  • Веселин Плачков, актьор;
  • Венцислав Ганев, председател на Gentlemаn Riders Bulgaria;
  • д-р Радослав Мангалджиев, началник на Отделение по медицинска онкология към СБАЛОЗ гр. София;
  • Иван Димитров, председател на Федерация "Български пациентски форум".

Световната инициатива в подкрепа на рака на простатата възниква в Австралия през 2012 г. Благодарение на кампанията хиляди участници от целия свят правят благотворителни обиколки с мотори всяка година в точно определен ден. През 2016 г., в знак на солидарност с каузата, се включват 56 000 мотористи от 500 града в 90 страни, а през тази година се очаква участие да вземат над 100 държави. Изискването към участниците е да са с ретромотори и костюми.

По време на събитието ще бъдат представени актуални данни за рака на простатата, необходимостта от ранна диагностика и своевременно лечение. Според тревожната статистика над 1 млн. мъже по света получават диагнозата рак на простата, което е около 8 % от всички новорегистрирани онкологични заболявания и над 15 % от раковите заболявания при мъжете. В България, по данни на Националния раков регистър, през 2013 г. са регистрирани 2 825 нови случая на заболяването, което бележи ръст от 60 % за последните 10 години.

Препоръчваме ви още:

Един много личен разговор 
Розовият кемпер тръгва из страната 
FUCK CANCER

Последно променена в Вторник, 19 Септември 2017 15:31
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

#thessaloniki #theoldport #justloveit

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на