Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Ерготерапия за деца с увреждания - обучение с лектори от Великобритания

Социални и здравни специалисти имаха уникалната възможност да присъстват на целодневно обучение на тема „Ерготерапия за деца с увреждания“, организирано от фондация „За Нашите Деца“ с гост-обучители от Frontline Partnership - британска неправителствена организация, чиято мисия е да подкрепя хората с увреждания да водят пълноценен живот чрез активното им включване, участие и принос в общността, както и да развие и подхранва култура, в която те са приети в обществото.

Водещите на обучението са експерти в областта на сензорната интеграция, позиционирането, детската физиотерапия, човешките ресурси и управлението на услуги. Те представиха практиките в областта на ерготерапията във Великобритания, принципите на дете-центрирания и холистичен подход на работа и социалния модел на увреждането, както и екипната работа между специалистите и родителите. Основната цел на ерготерапевтичната интервенция при децата с увреждания е да осигури тяхната активна социализация, както и да подобри качеството им живот, чрез адаптирането на домашната и училищната среда.

По време на сесиите бяха разгледани методики за оценка и интервенции в ерготерапията и бяха предложени стратегии и методи за работа с деца със специални потребности и увреждания и техните родители. Интерaктивният формат на обучението даде възможност обучителите и специалистите заедно да обсъждат примери и случаи от практиката. Проведе се и практическо занимание, в което обучителите показаха на специалистите дейности за подпомагане на ученето и усвояването на умения при децата – например как да се научи детето да реже с ножица.

Обучението бе част от подкрепата за специалисти и родители по проект „Грижа в ранната възраст“, изпълняван от фондация „За Нашите Деца“ и финансиран от фондация ОУК.

Проектът „Грижа в ранната възраст“ цели да подобри развитието и благосъстоянието на децата в периода (0-7 г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход към грижата. Чрез изследователски и застъпнически дейности, както и през пилотиране на социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства, проектът ще подпомогне подобряването на политиката и практиката по отношение на ранното детско развитие в здравната, социалната и образователната системи у нас. Резултатите ще подкрепят процесите по разработване на национална стратегия за ранното детско развитие, която залага на интегриран подход и ясно формулирана междусекторна координация.

Препоръчваме ви още:


Ерготерапията - професия от бъдещето 
ParaKids - за да спортуват всички деца 
Народ от високи хора

Последно променена в Понеделник, 11 Септември 2017 07:58
Прочетена 285 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Обидно

Обидно

12 Ное, 2017 Възпитание

Майка на 50

Майка на 50

25 Окт, 2017 Мама

Докога така

Докога така

10 Ное, 2017 Истории

Завистта с приятелско лице

Завистта с приятелско лице

08 Ное, 2017 Отношения

Двадесет минути разлика

Двадесет минути разлика

28 Окт, 2017 Истории

"Непоносимите" майки и успешните им дъщери

"Непоносимите" майки и успешни…

07 Ное, 2017 Възпитание

Киселото грозде

Киселото грозде

19 Ное, 2017 Истории

Love.net или нашата история

Love.net или нашата история

19 Ное, 2017 Истории

Ти ще си добър баща

Ти ще си добър баща

18 Ное, 2017 Отношения

Не слушайте чужди съвети

Не слушайте чужди съвети

17 Ное, 2017 Възпитание

550 грама живот

550 грама живот

17 Ное, 2017 Актуално

Слънчице или Кралят Слънце

Слънчице или Кралят Слънце

17 Ное, 2017 Възпитание

Facebook