Ерготерапия за деца с увреждания - обучение с лектори от Великобритания

Социални и здравни специалисти имаха уникалната възможност да присъстват на целодневно обучение на тема „Ерготерапия за деца с увреждания“, организирано от фондация „За Нашите Деца“ с гост-обучители от Frontline Partnership - британска неправителствена организация, чиято мисия е да подкрепя хората с увреждания да водят пълноценен живот чрез активното им включване, участие и принос в общността, както и да развие и подхранва култура, в която те са приети в обществото.

Водещите на обучението са експерти в областта на сензорната интеграция, позиционирането, детската физиотерапия, човешките ресурси и управлението на услуги. Те представиха практиките в областта на ерготерапията във Великобритания, принципите на дете-центрирания и холистичен подход на работа и социалния модел на увреждането, както и екипната работа между специалистите и родителите. Основната цел на ерготерапевтичната интервенция при децата с увреждания е да осигури тяхната активна социализация, както и да подобри качеството им живот, чрез адаптирането на домашната и училищната среда.

По време на сесиите бяха разгледани методики за оценка и интервенции в ерготерапията и бяха предложени стратегии и методи за работа с деца със специални потребности и увреждания и техните родители. Интерaктивният формат на обучението даде възможност обучителите и специалистите заедно да обсъждат примери и случаи от практиката. Проведе се и практическо занимание, в което обучителите показаха на специалистите дейности за подпомагане на ученето и усвояването на умения при децата – например как да се научи детето да реже с ножица.

Обучението бе част от подкрепата за специалисти и родители по проект „Грижа в ранната възраст“, изпълняван от фондация „За Нашите Деца“ и финансиран от фондация ОУК.

Проектът „Грижа в ранната възраст“ цели да подобри развитието и благосъстоянието на децата в периода (0-7 г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход към грижата. Чрез изследователски и застъпнически дейности, както и през пилотиране на социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства, проектът ще подпомогне подобряването на политиката и практиката по отношение на ранното детско развитие в здравната, социалната и образователната системи у нас. Резултатите ще подкрепят процесите по разработване на национална стратегия за ранното детско развитие, която залага на интегриран подход и ясно формулирана междусекторна координация.

Препоръчваме ви още:


Ерготерапията - професия от бъдещето 
ParaKids - за да спортуват всички деца 
Народ от високи хора

Последно променена в Понеделник, 11 Септември 2017 07:58
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Усмихни се! Имаш рак!

Усмихни се! Имаш рак!

19 Юли, 2018 Отношения

Деветата рокля

Деветата рокля

18 Юли, 2018 Истории

Имам нужда от теб!

Имам нужда от теб!

17 Юли, 2018 Отношения

Солени целувки и пясък в косите

Солени целувки и пясък в косите

17 Юли, 2018 Развлечения

Скъпи учителю

Скъпи учителю

17 Юли, 2018 Образование

Тайното училище на Илон Мъск

Тайното училище на Илон Мъск

17 Юли, 2018 Образование

Facebook

#thessaloniki #theoldport #justloveit

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на