logomamaninjashop

Ерготерапия за деца с увреждания - обучение с лектори от Великобритания

Социални и здравни специалисти имаха уникалната възможност да присъстват на целодневно обучение на тема „Ерготерапия за деца с увреждания“, организирано от фондация „За Нашите Деца“ с гост-обучители от Frontline Partnership - британска неправителствена организация, чиято мисия е да подкрепя хората с увреждания да водят пълноценен живот чрез активното им включване, участие и принос в общността, както и да развие и подхранва култура, в която те са приети в обществото.

Водещите на обучението са експерти в областта на сензорната интеграция, позиционирането, детската физиотерапия, човешките ресурси и управлението на услуги. Те представиха практиките в областта на ерготерапията във Великобритания, принципите на дете-центрирания и холистичен подход на работа и социалния модел на увреждането, както и екипната работа между специалистите и родителите. Основната цел на ерготерапевтичната интервенция при децата с увреждания е да осигури тяхната активна социализация, както и да подобри качеството им живот, чрез адаптирането на домашната и училищната среда.

По време на сесиите бяха разгледани методики за оценка и интервенции в ерготерапията и бяха предложени стратегии и методи за работа с деца със специални потребности и увреждания и техните родители. Интерaктивният формат на обучението даде възможност обучителите и специалистите заедно да обсъждат примери и случаи от практиката. Проведе се и практическо занимание, в което обучителите показаха на специалистите дейности за подпомагане на ученето и усвояването на умения при децата – например как да се научи детето да реже с ножица.

Обучението бе част от подкрепата за специалисти и родители по проект „Грижа в ранната възраст“, изпълняван от фондация „За Нашите Деца“ и финансиран от фондация ОУК.

Проектът „Грижа в ранната възраст“ цели да подобри развитието и благосъстоянието на децата в периода (0-7 г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход към грижата. Чрез изследователски и застъпнически дейности, както и през пилотиране на социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства, проектът ще подпомогне подобряването на политиката и практиката по отношение на ранното детско развитие в здравната, социалната и образователната системи у нас. Резултатите ще подкрепят процесите по разработване на национална стратегия за ранното детско развитие, която залага на интегриран подход и ясно формулирана междусекторна координация.

Препоръчваме ви още:


Ерготерапията - професия от бъдещето 
ParaKids - за да спортуват всички деца 
Народ от високи хора

Последно променена в Понеделник, 11 Септември 2017 07:58

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам